• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelová omáčka (poleva)
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová omáčka (poleva)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová omáčka (poleva)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • cukr krystal nebo krupice (dle mě je moučka nevhodná) a voda, dále se dá použít mléko, smetana ke šlehání nebo i

Postup přípravy receptu

1
U postupu záleží na tom zda používáme vodu nebo mléko či smetanu.
2
Postup s vodou: do kastrolku dáme cukr (pro snadnější tavení přidáváme trošku másla) a dáme na přívod tepla. Ihned si dáme do rychlovarné konvice vařit vodu a pomalu začneme s cukrem míchat, aby se nám barvil rovnoměrně. Pokud použijeme máslo, vznikne nám hustá kaše, kterou je také nutno míchat. V každém případě směska začne po chvilce vaření hnědnout. Ve chvíli, kdy je směs světlounce hnědá, odstavíme ze zdroje tepla a velmi opatrně začneme po trošinkách přilévat horkou vodu. POZOR BUDE TO PRSKAT!!!
3
Když se to vyprská, tak směs promícháme vařečkou. V tuto chvíli musí být omáčka řidší, po vystydnutí má konzistenci medu. Samozřejmě pokud máte omáčku moc hustou, tak ji můžete rozředit, případně pokud se vám po důkladném vychladnutí zdá řídká, můžete ji ještě povařit, čímž se zahustí, ale jen velmi opatrně, aby jsme ji nespálili. Pokud je omáčka nahořklá, tak jsme cukr tavili příliš dlouho.
4
Postup se smetanou: je vlastně prakticky stejný jako u postupu s vodou, jen s tím rozdílem, že nejdříve dáme vařit smetanu či mléko a teprve když už je smetana teplá až horká, tak dáme tavit cukr do vysoké nádoby, jinak je postup stejný.
5
POZOR: NIKDY NELEJTE STUDENOU SMETANU ČI VODU DO ROZPÁLENÉHO KARAMELU, MOHLO BY SE STÁT ŽE VLIVEM VÝSOKÉHO ROZDÍLU TEPLOT KARAMEL VYSTŘÍKNE VEN Z HRNCE. Pokud děláte omáčku ze smetany ke šlehání a uděláte ji řídkou, můžete ji po důkladném vychlazení nejlépe 24 hodin v lednici vyšlehat a máte karamelovou šlehačku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

Mocca poleva

Mocca poleva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 3. 8. 2013 20:51

    Přiznávám, že jsem to dělala "od oka". ;-) Ale potože jsem pos... (bázlivá), tak udělám karamel, odstavím ho, a když je skoro studený, přilévám mléko. Pak dám zpět na plotnu a vařím na malý stupeň tak dlouho, dokud se karamel zcela nerozpustí. Typ pro ty, co se bojí prskání karamelu. ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Svařené víno

Svařené víno

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Jablečná přesnídávka z papiňáku
Jablečná přesnídávka z…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Oběd z papiňáku
Oběd z papiňáku

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Karamelová omáčka (poleva)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact