• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelová omáčka (poleva)
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová omáčka (poleva)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová omáčka (poleva)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • cukr krystal nebo krupice (dle mě je moučka nevhodná) a voda, dále se dá použít mléko, smetana ke šlehání nebo i

Postup přípravy receptu

1
U postupu záleží na tom zda používáme vodu nebo mléko či smetanu.
2
Postup s vodou: do kastrolku dáme cukr (pro snadnější tavení přidáváme trošku másla) a dáme na přívod tepla. Ihned si dáme do rychlovarné konvice vařit vodu a pomalu začneme s cukrem míchat, aby se nám barvil rovnoměrně. Pokud použijeme máslo, vznikne nám hustá kaše, kterou je také nutno míchat. V každém případě směska začne po chvilce vaření hnědnout. Ve chvíli, kdy je směs světlounce hnědá, odstavíme ze zdroje tepla a velmi opatrně začneme po trošinkách přilévat horkou vodu. POZOR BUDE TO PRSKAT!!!
3
Když se to vyprská, tak směs promícháme vařečkou. V tuto chvíli musí být omáčka řidší, po vystydnutí má konzistenci medu. Samozřejmě pokud máte omáčku moc hustou, tak ji můžete rozředit, případně pokud se vám po důkladném vychladnutí zdá řídká, můžete ji ještě povařit, čímž se zahustí, ale jen velmi opatrně, aby jsme ji nespálili. Pokud je omáčka nahořklá, tak jsme cukr tavili příliš dlouho.
4
Postup se smetanou: je vlastně prakticky stejný jako u postupu s vodou, jen s tím rozdílem, že nejdříve dáme vařit smetanu či mléko a teprve když už je smetana teplá až horká, tak dáme tavit cukr do vysoké nádoby, jinak je postup stejný.
5
POZOR: NIKDY NELEJTE STUDENOU SMETANU ČI VODU DO ROZPÁLENÉHO KARAMELU, MOHLO BY SE STÁT ŽE VLIVEM VÝSOKÉHO ROZDÍLU TEPLOT KARAMEL VYSTŘÍKNE VEN Z HRNCE. Pokud děláte omáčku ze smetany ke šlehání a uděláte ji řídkou, můžete ji po důkladném vychlazení nejlépe 24 hodin v lednici vyšlehat a máte karamelovou šlehačku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

Mocca poleva

Mocca poleva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 3. 8. 2013 20:51

    Přiznávám, že jsem to dělala "od oka". ;-) Ale potože jsem pos... (bázlivá), tak udělám karamel, odstavím ho, a když je skoro studený, přilévám mléko. Pak dám zpět na plotnu a vařím na malý stupeň tak dlouho, dokud se karamel zcela nerozpustí. Typ pro ty, co se bojí prskání karamelu. ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mušle

Mušle

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
26
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
22
Božkov Frappé
Božkov Frappé
21
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
19
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Karamelová omáčka (poleva)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact