plechovka
kondenzované mléko
(vaříme 2 hod. ve vodě neotevřené)
černá káva
1
ks
máslo
hnědý rum
trochu
nasekané ořechy
kokos
čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
1
Sušenky nalámeme do mísy zalijeme černou kávou a zpracujeme v hmotu snažíme se nechat nějakou súšu větší (při krájení dobře vypadá). Připravíme si srnčí hřbet na dno dáme alobal pomazaný olejem a vysypaný kokosem. Na dno dáme těstíčko ze sušenek pak krém, který jsme udělali z uvařeného mléka, másla a trošky rumu (do krému můžeme přidat oříšky), polijeme čokoládou (i do ní můžete dát oříšky. Dáme do ledničky ztuhnout no a pak už jen mlsáme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andra
|26. 1. 2007 13:15
Myslím, že by sa mohli dať celé sušienky v jednej vrstve na vrch a po otočení by tvorili pevnejší spodok. Zhora by som to potom poliala čokoládou. Neviem si predstaviť ako by som tú sušienkovú hmotu vyváľala na plech... snáď skôr "namačkať", nie? Chcelo by to fotografiu.
barča
|26. 1. 2007 12:47
To musí být dobrota a kalorická. No, za vše se platí. Určitě zkusím. Myslím, že použití piškotů nebude na závadu.
Hana Rožníčková
|26. 1. 2007 12:18
Katko, ale tam není obyčejné mléko, tam je kondenzované mléko. A když se ještě uvaří, tak z té plechovky ho vyndaváte např. lžící, není tekuté. Normálně z toho vznikne krém.
Katka
|26. 1. 2007 12:10
krém z mléka, másla a rumu přece musí být tekutý....to nemůže držet hutnou konzistenci - tedy krém...
Miroslava Severová
|26. 1. 2007 10:14
No, já bych to po ztuhnutí vyklopila a pak teprve polila čokoládou. A nešlo by místo sušenek použít piškoty ?
Hana Rožníčková
|25. 1. 2007 17:40
Jano, tak to zkuste zalít kakaem, nebo šlehačkou, pokaždé to bude mít jinou chuť. Fantazii se meze nekladou. Nebo rozpustným kafem, to tam nebude ani moc cítit.
Jana
|25. 1. 2007 16:59
Dá se místo kafe použít třeba kakao? U nás totiž kafe dětem nechutná. Děkuji
Lenka Mouchová
|25. 1. 2007 14:59
je to úplně jedno pokud máte radi kakaové mohou být i ty.Recept je na klasické ale chuti se meze nekladou
Mila
|25. 1. 2007 11:13
Jedná se susenky klasicke nebo ty nove s přidavkem orišku, kakaa apod.?
Lenka Mouchová
|25. 1. 2007 11:02
ano je dole,u prostřed je krém a navrchu mozajka ze sušenek.Ale pokud chcete klasické řezy udělejte to na plech.Kávy tolik aby sušenky změkly a byla z toho tvárná hmota.která se vyválí na plech.Já ji vymačkám do formy rukama.
Andra
|25. 1. 2007 10:40
Neviem, či som to správne pochopila. Po vybratí z formy je čokoláda zospodu? Koľko tej kávy sa má použiť aby "cestíčko" držalo pohromade a netrúsilo sa?