• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelová dobrůtka
Napište svůj komentář k receptu

Karamelová dobrůtka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelová dobrůtka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček bb keksy mléčné
    • 1
      plechovka kondenzované mléko (vaříme 2 hod. ve vodě neotevřené)
    • černá káva
    • 1
      ks máslo
    • hnědý rum trochu
    • nasekané ořechy
    • kokos
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Sušenky nalámeme do mísy zalijeme černou kávou a zpracujeme v hmotu snažíme se nechat nějakou súšu větší (při krájení dobře vypadá). Připravíme si srnčí hřbet na dno dáme alobal pomazaný olejem a vysypaný kokosem. Na dno dáme těstíčko ze sušenek pak krém, který jsme udělali z uvařeného mléka, másla a trošky rumu (do krému můžeme přidat oříšky), polijeme čokoládou (i do ní můžete dát oříšky. Dáme do ledničky ztuhnout no a pak už jen mlsáme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Karamelová kolečka bez lepku

Karamelová kolečka bez lepku

Skořicová dobrůtka

Skořicová dobrůtka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andra | 26. 1. 2007 13:15

    Myslím, že by sa mohli dať celé sušienky v jednej vrstve na vrch a po otočení by tvorili pevnejší spodok. Zhora by som to potom poliala čokoládou. Neviem si predstaviť ako by som tú sušienkovú hmotu vyváľala na plech... snáď skôr "namačkať", nie? Chcelo by to fotografiu.

  • barča | 26. 1. 2007 12:47

    To musí být dobrota a kalorická. No, za vše se platí. Určitě zkusím. Myslím, že použití piškotů nebude na závadu.

  • Hana Rožníčková | 26. 1. 2007 12:18

    Katko, ale tam není obyčejné mléko, tam je kondenzované mléko. A když se ještě uvaří, tak z té plechovky ho vyndaváte např. lžící, není tekuté. Normálně z toho vznikne krém.

  • Katka | 26. 1. 2007 12:10

    krém z mléka, másla a rumu přece musí být tekutý....to nemůže držet hutnou konzistenci - tedy krém...

  • Miroslava Severová | 26. 1. 2007 10:14

    No, já bych to po ztuhnutí vyklopila a pak teprve polila čokoládou. A nešlo by místo sušenek použít piškoty ?

  • Hana Rožníčková | 25. 1. 2007 17:40

    Jano, tak to zkuste zalít kakaem, nebo šlehačkou, pokaždé to bude mít jinou chuť. Fantazii se meze nekladou. Nebo rozpustným kafem, to tam nebude ani moc cítit.

  • Jana | 25. 1. 2007 16:59

    Dá se místo kafe použít třeba kakao? U nás totiž kafe dětem nechutná. Děkuji

  • Lenka Mouchová | 25. 1. 2007 14:59

    je to úplně jedno pokud máte radi kakaové mohou být i ty.Recept je na klasické ale chuti se meze nekladou

  • Mila | 25. 1. 2007 11:13

    Jedná se susenky klasicke nebo ty nove s přidavkem orišku, kakaa apod.?

  • Lenka Mouchová | 25. 1. 2007 11:02

    ano je dole,u prostřed je krém a navrchu mozajka ze sušenek.Ale pokud chcete klasické řezy udělejte to na plech.Kávy tolik aby sušenky změkly a byla z toho tvárná hmota.která se vyválí na plech.Já ji vymačkám do formy rukama.

  • Andra | 25. 1. 2007 10:40

    Neviem, či som to správne pochopila. Po vybratí z formy je čokoláda zospodu? Koľko tej kávy sa má použiť aby "cestíčko" držalo pohromade a netrúsilo sa?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: BB keksy mléčné Černá káva Čokoládová poleva Hnědý rum Kokos Kondenzované mléko Máslo Nasekané ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Pepřový dip

Pepřový dip

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Banánový dortík

Banánový dortík

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s…
23
Ledový salát jako příloha
Ledový salát jako příloha
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění:   Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

Syna Krause u soudu po obvinění ze znásilnění: Vysmátá bývalka a zachmuřený Adam! Co bavičův potomek řekl?

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Karamelová dobrůtka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact