Salko vaříme nejlépe den předem ve vroucí vodě 1-2 hodiny. Poté uvaříme hustý karamelový puding dle návodu a za občasného míchání ho vychladíme tak, aby na povrchu nevznikl škraloup a z něj pak hrudky. Změklé máslo vyšleháme s pudinkem a postupně zašleháme vychladlé Salko a můžeme přidat podle chuti i trochu rumu.
2
Větší a hlubší plech nebo velkou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme oříšky nebo kokosem.
3
Piškoty namáčíme ve studené kávě smíchané s trochou rumu a vyložíme jimi dno plechu, na ně dáme vrstvu krému a vrstvy dále opakujeme. Horní vrstva končí krémem, který pokapeme čokoládovou polevou - buď koupenou nebo vyrobenou z nad párou rozpuštěného tuku a čokolády na vaření a můžeme posypat ořísky nebo kokosem.
4
Zákusek je jednoduchý a vzhledem k tomu, že krém je nastavený pudinkem není tak sladký a tučný jako zákusky, do kterých se dává jen krém ze Salka + másla.