Cinecku jsme meli dnes k obedu. Omacku jsem si udelala vcera vecer a musim se priznat, ze jsem se nemohla rozhodnout, zda mi chutna ci ne. Tak dle rceni ´rano moudrejsi vecera´jsem vyckala az jsem si dnes udelala masicko se zeleninou a nakonec tam tu omacku vrazila. Vysledek byl mnohem lepsi nez jsem ocekavala a moc jsme si pochutnali. Takze nenechat se kdyztak odradit, je opravdu ve spojeni s masickem a zeleninou moc dobra. Pridala jsem do ni take jeste kapku octa pro sladkokyselejsi chut.
Omáčka je skvělá,jen po zkaramelizování cukru přidám lžíci octa.Možná to není příliš čínské,ale podle mne se chuť této omáčky nejvíce blíží té sladkokyselé pikantnosti,která mně a mojí rodině chutná.Děkuji Jiřince za recept.
To Kamil:Mate zcela pravdu...vlastne treba i rajska je prece rajcata+koreni...tak si priste na knedliky vyliji kecup?To Lucka:Dekuji za pochvalu...zitra jdu take opet kuchtit!
Zdravím paní Jiřinku a recept musím pochválit. Dělala jsem dnes k obědu a opravdu to byla mńamka. Omáčku jsem udělala den předem a chutě se krásně propojily. Takže mńam a všem dobrou chuť !!
Když to hodně zjednoduším, cukr a worchester je něco blízké sojové omáčce. A protože worchester je typická anglická omáčka, asi bych šel rovnou do omáčky sojové.