• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamelo
Napište svůj komentář k receptu

Karamelo

autor: Eva K.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks salko
    • 1
      ks omega (Ztužený pokrmový tuk)
    • 200
      g oříšky

Postup přípravy receptu

1
Konzervu Salka vaříme cca 2 hodiny, aby zkaramelizovalo, necháme vychladnout. Omegu rozpustíme. Obojí mírně prochladlé zamícháme do sebe, vyšleháme šlehačem v hladkou hmotu, necháme vychladnout v lednici. Lžičkou vykrajujeme kuličky, balíme do nich oříšek, obalujeme ve strouhaných oříšcích.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mia | 19. 12. 2007 12:00

    prostě super,jen jednu chybu to má...moc rychle je to sežráno:-)dík za príma nápad

  • Helča z hor | 18. 12. 2007 16:34

    Já jsem dělala s madlí a obalila v kokose.Dnes jsem dělala již po čtvrté a schovala,abych je měla i na štědrovečerní tabuli. Dávám za 1!!!

  • Jarka | 13. 12. 2007 17:15

    lepší je vařit konzervu 2 a pul hodiny tak je salko dost husté já dávám místo tuku máslo je to výborný krém

  • Tereza J. | 9. 12. 2007 17:37

    Renča, konzervu varíte uzavretú, otvoríte až po uvarení a vychladnutí.

  • Renča | 9. 12. 2007 16:07

    Děkuji Lucie, a prosím ještě tu konzervu otevřít a nebo nechat zavřenou? Díky

  • Lucie Olomouc | 4. 12. 2007 13:49

    Vaří se to v konzervě. Kvůli úspoře je lepší, když se dělá několik dohromady (kamarádky, kolegyně, před Vánoci se vždycky někdo najde). Já dávám na plechovku zkaramelizovaného Salka půl másla a je to mňamózní karamelový krém kamkoliv, např. do košíčků, do vosích úlů...

  • Renča | 4. 12. 2007 13:27

    To Salko nechám v té konzervě a vařím v hrnci s vodou nebo salko vyleji do hrnce? Nějak tomu nerozumím, ale vypadá to lákavě...

  • Martina N | 30. 11. 2007 19:25

    Skúšala som to aj s Cerou, ale musím priznať, že to mi nechutilo:) Preto robím s Herou a aj keď to až tak nestuhne, v oblátkach to nie je na závadu. Základ je dobre vymiešať Salko s tukom.

  • Olga | 28. 11. 2007 20:07

    Keď je Omega 100% tuk , tak unás by som musela použiť Ceru, to by malo stuhnúť tak , aby sa dali robiť guličky.Ďakujem , Martinka.

  • Zuzana Šindlerová | 28. 11. 2007 14:06

    Nezdravé jsou, ale z hlediska obsahu cholesterolu. Kdyby vykazovaly známky karcinogenních látek, byly by ztaženy hlavním hygienikem z prodeje. Karcinogenní jsou při "zakouření" čili přepálení (modravý dým). A to v cukroví nehrozí. Ostatně co je dobré, málokdy je zdravé :-)))

  • lenak | 28. 11. 2007 12:48

    Nejsem až takový odborník, ale kdysi jsem zaslechla, že ZTUŽENÉ tuky jsou velmi nezdravé (dokonce snad karcinogenní). Od te doby se jim vyhýbám a pokud je nejde plnohodnotně nahradit, tak sušim pusu. Například do čokolád/polev jsem začala dávat raději sádlo. Ale je to každého věc.

  • Jana Kutačová | 28. 11. 2007 12:07

    Nikdy jsem nezkoušela,ale myslím si,že když se použije 100% tuk jako je Omega,nemělo by to bý až tak krémové a v ledničce by to mělo pěkně ztuhnout.Hera je tuk trochu jiný.Letos určitě vyzkouším:o)

  • Martina N | 28. 11. 2007 11:43

    Oľga je to dosť krémové:) preto takouto hmotou plním tortové oblátky a namiešam do toho nasekané vlašáky. Akurát používam Heru, lebo Omega u nás nie je.Potom to krájam normálne na kúsky ako plnené oblátky

  • Olga | 27. 11. 2007 19:51

    A to sa dá zabaliť do tej hmoty oriešok?Nie je to velmi krémové?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Omega Oříšky Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

177
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
175
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
106
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
105
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
83
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Krampolova múza Kateřina Bláhová: Krutá diagnóza!

Krampolova múza Kateřina Bláhová: Krutá diagnóza!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

  • Recepty.cz
  • Karamelo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact