Konzervu Salka vaříme cca 2 hodiny, aby zkaramelizovalo, necháme vychladnout. Omegu rozpustíme. Obojí mírně prochladlé zamícháme do sebe, vyšleháme šlehačem v hladkou hmotu, necháme vychladnout v lednici. Lžičkou vykrajujeme kuličky, balíme do nich oříšek, obalujeme ve strouhaných oříšcích.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
mia
|19. 12. 2007 12:00
prostě super,jen jednu chybu to má...moc rychle je to sežráno:-)dík za príma nápad
Helča z hor
|18. 12. 2007 16:34
Já jsem dělala s madlí a obalila v kokose.Dnes jsem dělala již po čtvrté a schovala,abych je měla i na štědrovečerní tabuli. Dávám za 1!!!
Jarka
|13. 12. 2007 17:15
lepší je vařit konzervu 2 a pul hodiny tak je salko dost husté já dávám místo tuku máslo je to výborný krém
Tereza J.
|9. 12. 2007 17:37
Renča, konzervu varíte uzavretú, otvoríte až po uvarení a vychladnutí.
Renča
|9. 12. 2007 16:07
Děkuji Lucie, a prosím ještě tu konzervu otevřít a nebo nechat zavřenou? Díky
Lucie Olomouc
|4. 12. 2007 13:49
Vaří se to v konzervě. Kvůli úspoře je lepší, když se dělá několik dohromady (kamarádky, kolegyně, před Vánoci se vždycky někdo najde). Já dávám na plechovku zkaramelizovaného Salka půl másla a je to mňamózní karamelový krém kamkoliv, např. do košíčků, do vosích úlů...
Renča
|4. 12. 2007 13:27
To Salko nechám v té konzervě a vařím v hrnci s vodou nebo salko vyleji do hrnce? Nějak tomu nerozumím, ale vypadá to lákavě...
Martina N
|30. 11. 2007 19:25
Skúšala som to aj s Cerou, ale musím priznať, že to mi nechutilo:) Preto robím s Herou a aj keď to až tak nestuhne, v oblátkach to nie je na závadu. Základ je dobre vymiešať Salko s tukom.
Olga
|28. 11. 2007 20:07
Keď je Omega 100% tuk , tak unás by som musela použiť Ceru, to by malo stuhnúť tak , aby sa dali robiť guličky.Ďakujem , Martinka.
Zuzana Šindlerová
|28. 11. 2007 14:06
Nezdravé jsou, ale z hlediska obsahu cholesterolu. Kdyby vykazovaly známky karcinogenních látek, byly by ztaženy hlavním hygienikem z prodeje. Karcinogenní jsou při "zakouření" čili přepálení (modravý dým). A to v cukroví nehrozí. Ostatně co je dobré, málokdy je zdravé :-)))
lenak
|28. 11. 2007 12:48
Nejsem až takový odborník, ale kdysi jsem zaslechla, že ZTUŽENÉ tuky jsou velmi nezdravé (dokonce snad karcinogenní). Od te doby se jim vyhýbám a pokud je nejde plnohodnotně nahradit, tak sušim pusu. Například do čokolád/polev jsem začala dávat raději sádlo. Ale je to každého věc.
Jana Kutačová
|28. 11. 2007 12:07
Nikdy jsem nezkoušela,ale myslím si,že když se použije 100% tuk jako je Omega,nemělo by to bý až tak krémové a v ledničce by to mělo pěkně ztuhnout.Hera je tuk trochu jiný.Letos určitě vyzkouším:o)
Martina N
|28. 11. 2007 11:43
Oľga je to dosť krémové:) preto takouto hmotou plním tortové oblátky a namiešam do toho nasekané vlašáky. Akurát používam Heru, lebo Omega u nás nie je.Potom to krájam normálne na kúsky ako plnené oblátky
Olga
|27. 11. 2007 19:51
A to sa dá zabaliť do tej hmoty oriešok?Nie je to velmi krémové?