Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva, nasekané karamely na menší kousky. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova na střední teplotu. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí - nesmí se na ní těsto lepit. Hotovou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme, po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
2
* Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, do části těsta vmícháme kakao.
Je lepší dělat menší karamelové kousky kousky. Větší propadávají až na dno a vytvářejí "kůrku" Když jsou menší, zůstávají i uvnitř. Jinak opravdu výborný moučník
Sylva
|22. 7. 2013 14:31
S ohledem na manželovu alergii jsem nedala ani kokos ani ořechy, nakrájela jsem ty velké karamely z Lidlu, které jsou dost měkké a musela jsem je jen načtvrtit. Nicméně bábovka je vynikající, manžel se synem spokojení a já také. Děkuji vám za recept.
vanessa
|8. 2. 2013 13:23
to je dobrá bábovka ten recept si na píšu <3 jo a je mi 19 let tak mužete semnou šukat O:-)
lil7
|28. 7. 2012 14:09
kokosová dopadla dobře tak jsem zkusila i ořechovou a ta dopadla příšerně možná jsem udělala chybu ale jen abyste věděly je mi 11let :-P
Bábovka je super, rychlá, jednoduchá, vůbec není suchá :) Dala jsem docela dost kokosu, karamelky "albert" - trochu jsem se bála, ale lepší nebyly po ruce - a dopadlo to skvěle!
Zuzka S.
|16. 1. 2012 08:25
Chutná skvěle, co chtít víc ;-)
Hulová
|12. 12. 2011 17:06
Po objevení karamelek propukla soutěž, kdo má v plátku víc kousků a tak z ní zachvíli nic nebylo :-D .
Irča
|5. 12. 2011 16:34
Dobrý den,
mohla byste prosím upřesnit, zda se smetana do těsta přidává v tekuté formě, mírně našlehaná nebo našlehaná...? Děkuji