• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Karamel - Baileys bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Karamel - Baileys bábovka

autor: cleo
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamel - Baileys bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček karamelový puding
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g hnědý cukr lze i krystal
    • 4
      ks vejce
    • 1
      l baileys likér
    • 1
      ks vanilka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 0,25
      l rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uděláme karamel - rozpustíme máslo s cukrem, pak postupně přidáváme šlehačku pokojové teploty a půlku oleje. Přivedeme k varu, až pokum se všechen karamel nerozpustí. Necháme zchladit.
2
Bílky vyšleháme na sníh, přidáme vanilku a žloutky, pak postupně přiléváme zbytek oleje, karamel a Baileys. Mouku smícháme s karamelovým pudinkem a kypřícím práškem a opatrně vmícháme k tekuté hmotě. Pečeme v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C 10 min., dopékáme 45 min. na 180 °C.
3
Bábovka je velice voňavá a hebká, možné vylepšit mandlemi nebo rozinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:37

    Tak jsem bábovku vyzkoušela s mírnými úpravami - místo Baileys (jednak jsem ho neměla, jednak mi to fakt přišlo trochu drahé) jsem dala vaječný koňak. Množství oleje jsem snížila na polovinu (už je tam máslo a šlehačka), jinak podle receptu. A výsledek fakt super. Bábovka byla voňavá a chuťově výborná. Příště zkusím místo koňaku dát mléko s trochou cukru a rumu, myslím, že na chuti se to moc neprojeví (když už není to pravé Baileys) a možná přidat malou lžičku Nescafé. Vřele doporučuji k vyzkoušení, hodnotím 1.

  • Jitka Bublová | 19. 9. 2007 14:07

    Myslím, že se recept dá v pohodě trošku upravit kvůli financím - Baileys nahradit nepravým nebo vaječným koňakem, i když s pravým Baileys by to bylo určitě lepší, ale co se dá dělat. Určitě ten recept vyzkouším, vypadá výborně :-)

  • Hela - | 10. 9. 2007 14:08

    No taky mi to připadá jako bábovka pro milionáře. Ale můžete si vyrobit "nepravé" Baileys (ve vyhledávači 2 recepty.) Nebo můžete nahradit vaječným likérem. Když si zdáte do vyhledávače slova VAJEČN tak vám vyjede asi 20 receptů na řezy, bábovky a dorty s vaječným likérem. Něco jsem vyzkoušela a bylo to výborné

  • Květa | 10. 9. 2007 11:19

    ach jo, moc hezký recept, jen ten Baileys mi tam příjde škoda a navíc je dost drahý. Kdyby tak šel nečím nahradit, hned peču. Nemáte někdo jiný nápad?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Hnědý cukr Karamelový puding Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Výborná pizza

Výborná pizza

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

73
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
63
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
49
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
40
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Karamel - Baileys bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact