• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamel - Baileys bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Karamel - Baileys bábovka

autor: cleo
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamel - Baileys bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček karamelový puding
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g hnědý cukr lze i krystal
    • 4
      ks vejce
    • 1
      l baileys likér
    • 1
      ks vanilka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 0,25
      l rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uděláme karamel - rozpustíme máslo s cukrem, pak postupně přidáváme šlehačku pokojové teploty a půlku oleje. Přivedeme k varu, až pokum se všechen karamel nerozpustí. Necháme zchladit.
2
Bílky vyšleháme na sníh, přidáme vanilku a žloutky, pak postupně přiléváme zbytek oleje, karamel a Baileys. Mouku smícháme s karamelovým pudinkem a kypřícím práškem a opatrně vmícháme k tekuté hmotě. Pečeme v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C 10 min., dopékáme 45 min. na 180 °C.
3
Bábovka je velice voňavá a hebká, možné vylepšit mandlemi nebo rozinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

Slaný karamel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 26. 9. 2007 13:37

    Tak jsem bábovku vyzkoušela s mírnými úpravami - místo Baileys (jednak jsem ho neměla, jednak mi to fakt přišlo trochu drahé) jsem dala vaječný koňak. Množství oleje jsem snížila na polovinu (už je tam máslo a šlehačka), jinak podle receptu. A výsledek fakt super. Bábovka byla voňavá a chuťově výborná. Příště zkusím místo koňaku dát mléko s trochou cukru a rumu, myslím, že na chuti se to moc neprojeví (když už není to pravé Baileys) a možná přidat malou lžičku Nescafé. Vřele doporučuji k vyzkoušení, hodnotím 1.

  • Jitka Bublová | 19. 9. 2007 14:07

    Myslím, že se recept dá v pohodě trošku upravit kvůli financím - Baileys nahradit nepravým nebo vaječným koňakem, i když s pravým Baileys by to bylo určitě lepší, ale co se dá dělat. Určitě ten recept vyzkouším, vypadá výborně :-)

  • Hela - | 10. 9. 2007 14:08

    No taky mi to připadá jako bábovka pro milionáře. Ale můžete si vyrobit "nepravé" Baileys (ve vyhledávači 2 recepty.) Nebo můžete nahradit vaječným likérem. Když si zdáte do vyhledávače slova VAJEČN tak vám vyjede asi 20 receptů na řezy, bábovky a dorty s vaječným likérem. Něco jsem vyzkoušela a bylo to výborné

  • Květa | 10. 9. 2007 11:19

    ach jo, moc hezký recept, jen ten Baileys mi tam příjde škoda a navíc je dost drahý. Kdyby tak šel nečím nahradit, hned peču. Nemáte někdo jiný nápad?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Hnědý cukr Karamelový puding Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Linecké banánky

Linecké banánky

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

145
Máslové řízky
Máslové řízky
114
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
108
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Klasické lečo
Klasické lečo
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Karamel - Baileys bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact