• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
Napište svůj komentář k receptu

Kapustový pudink

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Kapustový pudink
5fotografií
Nahrát fotku
 

Nádherně nadýchaný pečený slaný pudink z kapusty, hrušek, pancetty, mandlí, strouhanky, vajíček a parmazánu určitě stojí za ochutnání. Podávat ho můžete jako předkrm, nebo jako malé pohoštění pro návštěvu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • 2
      ks hrušky středně velké
    • 75
      g pancetta
    • 3
      lžíce mandle sekané
    • 4
      hrst strouhanka + na vysypání pekáčku
    • 3
      lžíce smetana 12%
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g máslo + na vymazání pekáče
    • 1
      špetka nové koření mleté
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě.
2
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostky stejně jako pancettu. Rozehřejte pánev a nechte na ní pancettu pustit tuk. Vsypte mandle a hrušky, společně restujte, dokud hrušky nezměknou, asi 7 minut. Pánev odstavte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Strouhanku namočte do smetany. Oddělte žloutky od bílků. V míse třete asi 10 minut máslo, žloutky, sůl, pepř a nové koření. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Kapustu nasekejte a zlehka vmíchejte do žloutkové směsi. Přimíchejte parmazán, strouhanku a hruškovou směs. Nakonec zlehka promíchejte se sněhem.
4
Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a uhlaďte v ní kapustovou směs. Mísu postavte do pekáče, který se dá přikrýt, a naplňte ho asi do třetiny vroucí vodou. Přikryjte ho a pečte asi 45 minut. Pudink je hotový, když se do něj neboří prst.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou

Kapustové hamburgery s rajčatovou…

Kapustové drny na plech

Kapustové drny na plech

Zapečené těstoviny s květákem a kapustou

Zapečené těstoviny s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrušky Kapusta Mandle Máslo Nové koření mleté Pancetta Pepř mletý Smetana 12% Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce

Špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
25
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Kapustový hrnec
Kapustový hrnec
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový prívarok podle mě
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
  • Recepty.cz
  • Kapustový pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact