• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kapustový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Kapustový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks kapusta 1/2 hlávky
    • 5
      ks brambory 4-5
    • kmín
    • mléko nebo smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Kapustu nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín, na plátky nakrájený česnek a povaříme 10 minut. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou měkké. V mléce nebo smetaně rozšleháme mouku a kapustu zahustíme. Ochutíme cukrem a octem.
2
Prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť. Prívarok musí být hustý, nesmí téct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový prívarok podle mě

Kapustový prívarok podle mě

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sal | 26. 7. 2013 09:52

    Stačilo by se na deset vteřin zamyslet, proč je ve slově prívarok ta předpona, která tam je u základu variť. Tragická neschopnost vnímat jazyk. Smutné.

  • Andrea | 8. 5. 2013 15:48

    Paní Terezo, kdo to má vědět? Mě se recept taky líbí, nikdy jsem nic podobného nejedla a maso v ingrediencích ani postupu nevidím, tak proč ten smích?

  • J.Tereza | 3. 5. 2013 18:06

    Lenže prívarok sa n ikdy neje sám :-D :-D Vždy k nemu patrí klobáska, fašírka alebo kúsok mäsa :-D :-D

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:50

    Chutnal nám, ale kdybych nedala k prívarku opečenou klobásu jako je na fotce, určitě by to nebylo tak dobré :-) !

  • Ája | 27. 11. 2011 13:15

    Děkuji za recept, kdysi jsem v obchodě koupila kapustu s tím, že "něco se z toho uvaří". Narazila jsem na tento recept a tak nám zachutnal, že jsem ho zařadila do stálic. Dělám k němu volské oko. Jenom mi dělá problém ta poslední dochucovací fáze, holt začínající kuchař, no ;-) .

  • Adela | 22. 2. 2011 16:46

    Ďakujem za recept, doteraz som takýto sladko-kyslý mliečny prívarok poznala len z tekvice a neverila som, že by z kelu (teda po česky kapusty :-) ) mohol byť dobrý, ale bol skvelý, určite uvarím častejšie.

  • Mirka P. | 28. 4. 2009 13:19

    Už jsem zkusila i prívarok zo zelí a byl taky moc dobrý. Škoda, že nemůžu dát další 1.

  • Tereza J. | 25. 3. 2009 20:16

    Jéje, ja sa ospravedlňujem, ten olej tam nepatrí, poprosím Ladenku o vymazanie oleja. Ďakujem za upozornenie.

  • Mirka P. | 25. 3. 2009 20:09

    Děkuji, už to mám ale hotové a olej jsem nikam nedávala. Musím neustále vymýšlet jídla, která se dají druhý den ohřát k obědu, jelikož přes den nebývám doma. Je to fuška.

  • Klára Keselyova | 25. 3. 2009 19:43

    Podľa mňa, olej patrí na kapustu, pred tým ako ju zalejeme vodou, alebo počas varenia, na zjemnenie chuti.

  • Mirka P. | 25. 3. 2009 17:49

    V postupu není napsáno, co s olejem. Prozraďte.

  • Anna Doležalová | 11. 3. 2009 15:19

    Terez s tím jsem to ještě nezkoušela, ale co není může být. Během života jsem zjistila, že každý vaří tuhle zeleninu jinak. Rozdíl je v zahušťování a dochucování. Je to ale jedno, důležité je, zda rodině chutná.

  • Tereza J. | 11. 3. 2009 11:06

    Anička a úplne stačí aj volské oko :)))

  • Anna Doležalová | 11. 3. 2009 08:16

    Toto jídlo vařím podle mojí mámy a to tak, že kapustu, brambory, pepř a sůl uvařím, podle potřeby sliju přebytečnou vodu a dám lžičku, či dvě /podle dávky kapusty/ zásmažky. Provařím a doplním česnekem. Podávám s bramborem a pečeným bůčkem nebo jiným pečeným masem. Když jsem líná, tak jenom opeču buřta a podám s chlebem.

  • Věra Štroblová | 11. 3. 2009 07:22

    Díky Terezko, mám ráda kapustu i zelí, tak aspoň nic nezkazím a s česnekem s tím si poradím ten mám ráda "FŠUDE" :-)))

  • Pája S | 10. 3. 2009 20:11

    A co nazvat to Kapustový příkrm?Tedy česky.Ááále já bych to nepřekládala.:-))) Ten slovenský název je přesný a kdo na Slovensku byl,ví co jsou prívarky,že? A nejradši mám ten z ,,tekvice" co Teri?Na jedné návštěvě jsem ho jedla přelitý dušeným masem se sosem.Výtečné a tento také!

  • Tereza J. | 10. 3. 2009 19:28

    Vierka, recept je v češtine, takže je to vaša kapusta :))) Ale pošepnem ti aj to, že presne rovnako môžeš urobiť prívarok aj zo zelí a bude rovnako výborný:))) Akurát do kapustového prívarku ( zo zelí ) sa nedáva cesnak. Laďka, s pojmom omáčka by som v tomto prípade nesúhlasila, omáčka je niečo iné. Klárika, do každého prívarku dávame ocot aj cukor, prívarok má mať príjemnú sladkokyslú chuť. Celé umenie prívarku spočíva práve v tej správnej ochucovacej fáze - správne množstvo cukru a octu. Nedá sa napísať koľko, nie je ocot ako ocot. Takže dievčata - je to kelový prívarok, po česky z kapusty :)))

  • Klára Keselyova | 10. 3. 2009 17:22

    Nechcem sa do tejto diskusie veľmi miešať, ale keď som si prečítala recept, a je tam ocot, ta Terezka pravdepodobne myslela po česky zelí, lebo do kelu by asi ocot nedávala. Keď to tak nie je, tak sa omlúvam. Pekný deň.

  • Helena Stříbrná | 10. 3. 2009 17:18

    Česky bych to nazvala zadělávaná kapusta. Ostatně podobný recept už tu pod tím názvem je.

  • ladislava staffenová | 10. 3. 2009 16:15

    V tomhle receptu to je určitě kapusta - Terezku asi taky nenapadlo české slovo na prívarok :-))). Ve slovensko-českém slovníku je prívarok přeložený jako zadělávaná zelenina nebo omáčka. V tom případě to sedí ;-)

  • Kuchařka on-line | 10. 3. 2009 15:54

    Nechci mlžit, ale jelikož byl celý recept psát česky, vyjma slova prívarok, pro které jsem zatím nenašla český ekvivalent domnívám se, že se jedná o kapustu.

  • ladislava staffenová | 10. 3. 2009 13:34

    Věrko, kapusta je slovensky kel a naše hlávkové zelí je na slovensku kapusta :-))

  • Věra Štroblová | 10. 3. 2009 10:21

    Terezko, kapustou myslíš zelí nebo kapustu nebo je to jedno ? Vy to totiž na slovensku máte nějak jinak :-)))

  • ladislava staffenová | 9. 3. 2009 16:04

    tohle se nám nikdy nepřejí!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapusta Kmín Mléko Ocet Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
25
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Miss Czech Republic 2025 Linda Górecká: Rozchod s přítelem!

Miss Czech Republic 2025 Linda Górecká: Rozchod s přítelem!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo-dýňová polévka
Kapustovo-dýňová polévka
Kapustový hrnec
Kapustový hrnec
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná jablka se slaninou
  • Recepty.cz
  • Kapustový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact