Jestli vám školní jídelna svojí bezbarvou, bezchutnou verzí dušené kapusty vzala chuť na tuto zeleninu, tento recept vám ji jistě vrátí. Kapusta zůstane nádherně zelená, nákyp je navíc dobrý teplý i studený.
2
<BR>Nákypovou formu vymažeme olejem a dáme předehřát do trouby nastavené na 180 °C. Kapustu nakrájíme na nudličky a v páře 3 minuty předvaříme. V misce smícháme slaninu, vajíčka, cibuli, najemno nakrájený česnek, petrželku a sůl. Přidáme mouku a mléko a dobře promícháme.
3
Z trouby vyndáme horkou formu, rozprostřeme do ní polovinu těsta, na ni navršíme všechnu kapustu a upěchujeme lžící. Přikryjeme zbývajícím těstem. Pečeme 35-45 minut, až je nákyp na povrchu zlatavý a pevný.