Maso smícháme s uvařenou a umletou kapustou, nakrájenou slaninou, cibulí, lisovaným česnekem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhanou houskou promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zapékací misku nebo pekáček (nejlépe z varného skla) vymastíme, vysypeme strouhankou a rozetřeme na to hmotu. Pečeme v troubě. Po upečení necháme vypářit, nakrájíme na kostky a podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nilda
|6. 5. 2006 13:27
Vejce zamíchat do masa s ostatními ingrediencemi, celé ne šlehat bílek, toto jídlo mám moc chutná
Anonym
|5. 5. 2006 14:42
To vajíčko, které uvádíte v ingrediencích a potom se nevyskytuje v postupu do směsi také patří? Celé nebo z bílků udělat sníh? Děkuji.
XY
|8. 2. 2006 12:12
Dělala jsem včera k obědu, místo slaniny jsem dala na kostičky nakrájené moravské uzené, protože je libovější. krásně se nákyp upekl, podávala jsem s bramborovou kaší. Jelikož mě ještě zbyl, tak musím říci, že večer studený nakrájený na plátky s chlebem a hořčicí byl lepší než teplý