Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme na ní nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku, opražíme do světla, zalijeme mlékem a vývarem z kapusty v poměru asi 1:1 a povaříme na hustou omáčku. Vložíme do kapustu, na kolečka nakrájené brambory a kolečka klobásy. Necháme chvíli převařit a podáváme.
Manželovi jsem (místo klobásy přímo do hrnce) dala na talíř na kostičky nakrájené orestované uzené, sobě tofu. Zdravé to celkem je, určitě ale ne v množství, jaké jsme zblajzli. :X
Přidala jsem ještě kopr a brambory jsem předem uvařila, to jsem z receptu přesně nepochopila, jestli se má udělat. Ale vzhledem k tomu, že se tam pak už jen hodí a nechá se to přejít varem, tak asi mají být už uvařené. Navrch jsem jídlo posypala na talíři čerstvým sýrem. Delikatesa. :) Jen příště možná klobásu předem opražím, vařená není až tak dobrá, ale celkový dojem to zkazit nemohlo.
Výborné Teri,slupli jsme to jak malinu.Velice syté a velice chutné.Kapustu moc nemíváme,tak do polévky ,ale to vždy kousek a co se zbytkem?Tento recept spolu s prívarkom,který je chuťově jiný,se hodí.Budu určitě opakovat!
Sylva P.
|29. 9. 2008 10:26
V sobotu jsem vyzkoušela. Je to moc dobré a jednoduché jídlo.
Věra Štroblová
|23. 9. 2008 07:41
Terezko, tak to je velmi lákavý recept, ingredience lehce dostupné. Díky za tip, už si recept ukládám :-))