Kapustu nakrájíme na nudličky a se solí a kmínem povaříme asi 10 minut. Scedíme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a opražíme na ní nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku, opražíme do světla, zalijeme mlékem a vývarem z kapusty v poměru asi 1:1 a povaříme na hustou omáčku. Vložíme do kapustu, na kolečka nakrájené brambory a kolečka klobásy. Necháme chvíli převařit a podáváme.
Manželovi jsem (místo klobásy přímo do hrnce) dala na talíř na kostičky nakrájené orestované uzené, sobě tofu. Zdravé to celkem je, určitě ale ne v množství, jaké jsme zblajzli.
Přidala jsem ještě kopr a brambory jsem předem uvařila, to jsem z receptu přesně nepochopila, jestli se má udělat. Ale vzhledem k tomu, že se tam pak už jen hodí a nechá se to přejít varem, tak asi mají být už uvařené. Navrch jsem jídlo posypala na talíři čerstvým sýrem. Delikatesa. Jen příště možná klobásu předem opražím, vařená není až tak dobrá, ale celkový dojem to zkazit nemohlo.
Výborné Teri,slupli jsme to jak malinu.Velice syté a velice chutné.Kapustu moc nemíváme,tak do polévky ,ale to vždy kousek a co se zbytkem?Tento recept spolu s prívarkom,který je chuťově jiný,se hodí.Budu určitě opakovat!
Sylva P.
|29. 9. 2008 10:26
V sobotu jsem vyzkoušela. Je to moc dobré a jednoduché jídlo.
Věra Štroblová
|23. 9. 2008 07:41
Terezko, tak to je velmi lákavý recept, ingredience lehce dostupné. Díky za tip, už si recept ukládám :-))