kelímek
smetana
dle chuti, já dávám přibližně 100-200ml
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu, zalijeme vodou, aby v ní byla veškerá kapusta namočena (nepřeháníme to, aby tam nebylo vody příliš moc). Dochutíme solí a kmínem (tím nešetříme) a zakryté dusíme.
2
Po změknutí přilijeme smetanu, případně znovu dosolíme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.
3
Není třeba vytvářet jíšku (voda/smetana + mouka), stačí prsty poprášit a zamíchat. Díky hustotě a hrubosti pokrmu nejsou hrudky patrné, a to ani při jídle.
4
Pokrm je možné připravit i bez smetany, ale nám se se smetanou osvědčila hlavně u syna. Přeji dobrou chuť. :)