Kapustu vaříme v osolené vodě, asi 15 minut. Okapeme a rozebereme na listy. Silná žebra listů rozklepeme.
2
Nádivku připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a šunku osmahneme na sádle, vmícháme uvařenou rýži, prolisovaný česnek a vejce. Směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
3
Směs vkládáme do jednotlivých listů kapusty, zavinujeme a opatrně svazujeme nití. Závitky vkládáme do vymazaného pekáčku a za podlévání pečeme 1 hodinu.
4
TIP: podáváme přelité tatarkou či zakysanou smetanou - dle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Richard R.
|2. 6. 2007 12:59
Závitky byly výborné, ale já je příště zkusím raději s tou smetanou - tatarka nebyla to pravé...
Marča Ma
|2. 6. 2007 12:53
Dělala jsem jen z poloviny surovin, jako chuťovku - ňamka"!
Annalise
|2. 6. 2007 00:26
Ale samozřejmě se dají podávat samotné nebo se zeleninou, jako takový větší předkrm :o). Dobrou chuť!
Annalise
|2. 6. 2007 00:25
Já je podávám většinou s klasicky vařenými brambory s pažitkou (jak se dělávali "brambory s mlíkem", velké kusy) nebo opečenými brambory, krájenými na kolečka, v pekáčku.