• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
Napište svůj komentář k receptu

Kapustové závitky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustové závitky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks masox
    • 2
      ks rajský protlak
    • 1
      ks kapusta
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí maso Nebo půl na půl vepřového mletého masa
    • 1
      hrnek dlouhozrnná rýže nebo divoké rýže

Postup přípravy receptu

1
Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na naplnění. Tak obereme celou hlavičku kapusty.
2
<BR>Masová směs k naplnění kapustových listů: nejlépe do pánve Wok, na olivovém oleji zesklovatíme 2 cibule, na jemno nakrájené maso spolu s 1 masoxem a zprudka mleté maso osmahneme, podle chuti dosolíme, opepříme a na závěr vmícháme 2 vajíčka. Rýži mezitím uvaříme do poloměka (dovaří se v závitcích) a vsypeme do směsi s masem, kterou důkladně promícháme.
3
<BR>Na dno velkého kastrolu naskládáme ve dvou vrstvách nejmenší nebo potrhané listy kapusty, do velkých balíme (jako ptáčky) 2 velké polévkové lžíce směsi a rovnáme do kastrolu s vyloženým dnem. Doporučuji takto zabalené závitky v hrnci důkladně urovnat a vměstnat, aby nám při dalším vaření nevyplavaly.
4
Až budeme mít všechny závitky v kastrolu narovnané zakryjeme je opět vrstvou menších nebo nespotřebovaných listů. Druhý masox a dva rajské protlaky rozpustíme ve zvláštním hrnci v 1,5 l horké vody, kterou opatrně nalijeme do kastrolu na závitky. Vaříme na mírném ohni cca 35-40 minut - ne déle, jinak se nám rozvaří.
5
<BR>Podáváme s bílým pečivem, bagetkou i bez přílohy, dochutíme krémovou kysanou smetanou až na talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Kapustové závitky se zeleninou

Kapustové závitky se zeleninou

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva | 6. 5. 2006 18:07

    dnes sme ich opat robili ib a z bravcoveho masa a tiez boli vyborneeeeee....doporucujem, je to skutocne pochutka

  • eva | 23. 6. 2005 13:01

    Mali sme ich k obedu...z listov som zrezala hrube rebra, lebo sa nedali balit, ....velmi chutneeeee....vdaka

  • Dana Morávková | 23. 6. 2005 07:54

    Je to super hlavně teď v létě, lehké a velmi chutné doporučuji všem!!!Moc děkuji za příspěvek k oblíbeným receptům

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dlouhozrnná rýže Hovězí maso Kapusta Masox Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

81
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
67
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact