• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
Napište svůj komentář k receptu

Kapustové závitky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustové závitky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks masox
    • 2
      ks rajský protlak
    • 1
      ks kapusta
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí maso Nebo půl na půl vepřového mletého masa
    • 1
      hrnek dlouhozrnná rýže nebo divoké rýže

Postup přípravy receptu

1
Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na naplnění. Tak obereme celou hlavičku kapusty.
2
<BR>Masová směs k naplnění kapustových listů: nejlépe do pánve Wok, na olivovém oleji zesklovatíme 2 cibule, na jemno nakrájené maso spolu s 1 masoxem a zprudka mleté maso osmahneme, podle chuti dosolíme, opepříme a na závěr vmícháme 2 vajíčka. Rýži mezitím uvaříme do poloměka (dovaří se v závitcích) a vsypeme do směsi s masem, kterou důkladně promícháme.
3
<BR>Na dno velkého kastrolu naskládáme ve dvou vrstvách nejmenší nebo potrhané listy kapusty, do velkých balíme (jako ptáčky) 2 velké polévkové lžíce směsi a rovnáme do kastrolu s vyloženým dnem. Doporučuji takto zabalené závitky v hrnci důkladně urovnat a vměstnat, aby nám při dalším vaření nevyplavaly.
4
Až budeme mít všechny závitky v kastrolu narovnané zakryjeme je opět vrstvou menších nebo nespotřebovaných listů. Druhý masox a dva rajské protlaky rozpustíme ve zvláštním hrnci v 1,5 l horké vody, kterou opatrně nalijeme do kastrolu na závitky. Vaříme na mírném ohni cca 35-40 minut - ne déle, jinak se nám rozvaří.
5
<BR>Podáváme s bílým pečivem, bagetkou i bez přílohy, dochutíme krémovou kysanou smetanou až na talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Kapustové závitky se zeleninou

Kapustové závitky se zeleninou

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva | 6. 5. 2006 18:07

    dnes sme ich opat robili ib a z bravcoveho masa a tiez boli vyborneeeeee....doporucujem, je to skutocne pochutka

  • eva | 23. 6. 2005 13:01

    Mali sme ich k obedu...z listov som zrezala hrube rebra, lebo sa nedali balit, ....velmi chutneeeee....vdaka

  • Dana Morávková | 23. 6. 2005 07:54

    Je to super hlavně teď v létě, lehké a velmi chutné doporučuji všem!!!Moc děkuji za příspěvek k oblíbeným receptům

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dlouhozrnná rýže Hovězí maso Kapusta Masox Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Maková bábovka

Maková bábovka

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

204
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
113
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
87
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
81
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
58
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact