g
hladká mouka
na zahuštění směsi, dle potřeby, cca
2
ks
vejce
muškátový květ
- není nutný
strouhanka
na obalení
pepř mletý
1
ks
kapusta
středně velká
200
g
sýr
dle chuti, nastrouhaný: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva...
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami dle chuti. Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zizkova
|23. 12. 2016 08:40
Skvele byly. Dekuji za nej recept na kapustove karbanatky.
Šárka
|18. 9. 2016 11:48
Super recept na bezva řízky. Ď.
Feixová
|11. 7. 2016 14:42
Lepší jsem nejedla. Odpadlo i rozčilování při rozpadávání karbanátků u smažení dík sýru, který všechno perfektně držel pohromadě. Prostě vynikající!!!!!!!!!!
borůvka
|8. 6. 2016 05:31
Já kupuju kapustu hluboce zmraženou a nevařím ji.. A jinak postupuji úplně stejně ! :-) :-P :-[ :-!
Anďa
|18. 4. 2016 10:47
A taky mi líp drželi pohromadě než když jsem je dělala minule :-))
Anďa
|18. 4. 2016 10:45
Výborný <3
Křížová
|13. 4. 2016 21:40
Vynikající.Kapustové karbanátky podle tohoto receptu musí chitnat opravdu všem.Ujistil mě o tom dnes i náš vybíravý vnouček.Děkuji vám.
Renata
|22. 11. 2015 14:35
Dekuji za recept, byly vyborne a delala jsem je s kasi.
Káča
|7. 11. 2015 21:52
Jo!!!!!!!!!!!!!Prostě senzace!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kapustové karbanátky mi nikdy nedžely pohromadf
ě a bylo to hrozný ale tyhjle jsou byli
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*