Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
sharka.68
|7. 10. 2016 09:55
tohle jídlo znám od malička,takže 48 let..... :-)
Bum
|26. 9. 2016 19:51
Bobíku nedělej chytrýho :-) jsou tu i mladí co se teprve učí vařit a podobné recepty neznají :-)
Líza
|19. 8. 2015 16:17
teda to je ale hokej,prasátko se v tom vyznej :-*
anina
|19. 5. 2015 21:38
Náhodou :-) jsem už několikrát dělala a je to moc dobré :-!
kuchařka
|5. 1. 2015 09:57
to vás nikoho nenapadne kapustu rozdělit na jednotlivé listy, ty pak krátce povařit, vykrojit žebra a 2 až 3 listy dát na sebe a to pak obalit v trojobalu a smažit, dělám to už leta a máme to všichni rádi
ivo canary
|12. 4. 2013 17:35
a potom rizky odleteli do Madridu za spanelskymi ptacky
Petra
|9. 2. 2013 15:53
Tak takhle jsem se dlouho nezasmala :-D .Fakt nechapu kde je ten rizek??Moje mamka delavala kapustove karbanatky,a ty byli vyborne.
I já jsem to pochopila, že se vymáchají listy ve vejci v hl. mouce a strouhance. Syrový listy v trojobalu. :-D
bob
|20. 6. 2012 16:47
To psal snad člověk ,který nemá co dělat a dělá chytrýho
Marek
|10. 6. 2012 14:29
Též jsem z toho jelen.
já to znám pomlít spoli s uzeným masem (stačí trocha), přidat vajíško, osolit, opepřit (možno přidat česnek, s kapustou se hodí), obalit ve strouhance (žádná trojobal) a osmažit. Pak je to úžasné.
atka
|7. 5. 2012 20:50
je to tu trochu divně napsané,ale jedná se zřejmě o to,že hlávka kapusty se syrová nakrájí na jakoby plátky z pomeranče.jedla jsem takhle obalované zelí.ale nic moc.radši bych z rozvařené kapusty udělala myšmaš,spojila ho vejcem a moukou a pak obalila.podle receptu tady je to zřejmě dost pracné
iva
|13. 4. 2012 10:03
z tohoto jsem trochu mimo mísu :-D
Lucie
|5. 3. 2012 15:19
Taktéž an to koukám jak blbec :-D
frenky
|19. 1. 2012 17:50
to je recept jak noha nema hlavu ani patu <3
euvi
|10. 11. 2011 16:22
také si myslím :-\ ať na to koukám, jak na to koukám, podle popsaného postupu si nějak ty řízky nedovedu představit... to se jako obaluje samotný list, nebo jak??