Kapustu očistíme a oddělíme 12 listů, které blanšírujeme asi 2 minuty a dáme okapat na utěrku. Zbylou kapustu nakrájíme na kousky.
2
Polovinu mrkve nakrájíme na proužky, druhou na kostky. Pórek nakrájíme na kolečka, petrželku a kerblík jemně nasekáme.
3
Mleté telecí prohněteme s kostkami mrkve, pórkem, kořením, solí a pepřem. Rozdělíme na kapustové listy a zabalíme tak, aby vznikly kouličky (nejlepší je balit tak, aby nejtvrdší část žebroví listu byla nahoře).
4
Máslo ohřejeme v hrnci, kapustové kuličky opečeme, přidáme nakrájenou kapustu a proužky mrkve, zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme přikryté 12-15 minut.
5
Kouličky vyjmeme ze šťávy, vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a dochutíme.