strouhanka
dle potřeby, cca 80 gramů + na případné obalování
olej
Postup přípravy receptu
1
Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě vymačkáme přebytečnou vodu a pokrájíme jí na nudličky, které dáme do větší mísy. Do mísy ke kapustě přidáme nastrouhaný česnek, hrubě nastrouhaný uzený sýr, drobně pokrájené uzené maso, vejce, sůl, pepř a muškátový květ dle chuti a zaprášíme moukou. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Té přidáme tolik, aby nám šli v mokré nebo olejem pomaštěné ruce tvořit placičky, které budeme následně smažit na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Placičky můžeme před smažením ještě obalit ve strouhance.