Kapustu omyjeme ve studené vodě a odtrháme jednotlivé lístečky do hrnce a spaříme horkou vodou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
2
Pak umeleme na stroji spolu s cibulí, česnekem a houskou namočenou v mléce. Přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájené uzené, pepř, sůl, majoránku a 2 vejce. Podle potřeby dáme strouhanku.
Není pochyb, že si tento recept zaslouží jedničku. Lepší hodnocení bohužel dát nejde! Kapustu jsem taky jen pokrájela. Karbanátky byly naprosto fantastické. Naposledy jsem dělala kapustové karbanátky před cca 3 lety (z mletého masa), taky byly dobré, ale tyhle budu dělat častěji.
Výborné,šťavnaté,lepší než s mletým mase:-),ikdyž to také není vůbec marné:-))
recepty 73
|18. 8. 2010 15:23
Dělal jsem se zauzenou šunkou a vymačkanou kapustu nemlel,pouze pokrájel.Výborné!Fotil jsem ještě na pánvi,jelikož pak mizely rychlostí blesku :-)).Jiří
Aninka
|5. 12. 2006 18:19
To zní moc dobře, to bude velká mnamka.
Jana V.
|28. 11. 2006 01:36
Důležité je před mletím kapustu pořádně vyždímat,jinak budete mít vývar z ní i v bačkůrkách!
Miroslava Severová
|27. 11. 2006 10:54
Tyto karbanátky dělám už delší dobu, akorát místo 2 vajec dávám 1 a 2 bílky, tak mě to učila manželova maminka, prý bílkama to více ztuhne a nemusí se dávat tolik strouhánky. Jsou výborné dávám za 1.