Zeleninové karbanátky jsou velmi chutnou obměnou k tradičním receptům z masa. Připravit si je můžete k obědu i večeři a jistě si na nich pochutná celá rodina. Zahřejí, zasytí a výborné jsou i druhý den jako oběd do krabičky.
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí. Kapustu rozeberte na listy, vykrojte tuhá žebra a listy spařte vroucí vodou. Dobře osušte a nasekejte. Housky pokrájejte na kousky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno.
Do větší mísy dejte nasekanou kapustu, vymačkané housky, cibuli, 2 vejce a asi 150 g strouhanky.
Směs osolte, opepřete a zpracujte na kompaktní hmotu. Vlhkýma rukama tvarujte karbanátky. Karbanátky obalujte v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran.
3
Brambory slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo a teplé mléko. Osolte a vymíchejte kaši.
Karbanátky podávejte s kaší posypanou nasekanou petrželkou a kyselými okurkami.