ingredience na trojobal
nebo jen strouhanka - dle chuti a zvyku
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme vejce, slaninu, nastrouhaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a poté dle potřeby přidáme tolik strouhanky, aby se nám ze směsi tvořily dobře malé placičky, které můžeme rovnou smažit v rozpálené pánvi s olejem nebo je ještě před smažením můžeme obalit v trojobalu či pouze ve strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova a po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
2
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, domácí tatarkou, dipy, zeleninovým salátem...
3
Pokud nejsme zastánci uzeniny, můžeme slaninu vynechat a podávat karbanátky jako bezmasý pokrm.
Moc fajn recept, karbanátky byly výborné, přidala jsem ještě půlku malé cibule. Těstíčko bylo akorát husté a karbanátky se výborně smažily. Díky za recept. :)
Lughael: ...pokud chcete kapustu mlít, tak vám asi nešly tvarovat placičky, ale to stačilo zapracovat na konzistenci :) ...my zase neradi z kapusty kaši, proto vařím kapustu na skus a pak krájím :) ...pokud jde o dochucení, dá se přidat nebo ubrat dle vlastní chuti vše určené k dochucení, ale nevím, čím by se dalo ještě dál dochucovat, když už tam je česnek, pepř, muškátový květ, sůl a slanina :) ...divná určitě nejste, každý máme prostě jiné chutě :)