Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme vejce a dle potřeby strouhanku. Z dobře promíchané směsi tvoříme placky, namáčíme ve vejci, obalujeme ve strouhance a smažíme v horkém tuku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milan
|1. 12. 2014 19:17
to mi připomíná Babicu :-D ... ale jinak hlavně, že chutnalo ;-)
PRALINKA007007
|30. 9. 2014 14:21
;-) NEDÁVEJTE do kapustových karbehnááátiček :-D ŽÁÁÁÁDNOU NAMOČENOU ŽEMLI :-( ,neboť tím,jak je kapusta rozzmašírovaná,je to pak křehké a DROBÍ SE TO PŘI PŘEVRACENÍ. :-P Dala jsem tam kousek celeru, ovesných vloček a mleté krůtí maso.Dělala jsem vyššíí ty karbenátky,pěkně vyšly,ale BEZ NAMOŽENÉ HOUSKY,prosím váás,nebo mně málem mrnila ranice z toho!hihihi♪♪cink :-D :-*
roman
|28. 7. 2014 00:04
Jo a místo žemle jsem dal víc česneku. Mňamka holky.
roman
|28. 7. 2014 00:00
Udělal jsem variantu bez kapusty a bez strouhanky. Vepřové jsem neměl, tak jsem dal hovězí. Vynikající.
zuzanabenova
|20. 8. 2013 20:38
karbanátky výborné. Možná by bylo dobré podotknout pro né moc zdatné kuchařky, že kapustu vymačkat. Neobalovala jsem ve vejci, jen jsem to trochu poprášila strouhankou a smažila.
janica
|1. 8. 2012 12:38
Dnes jsem dělala k obědu , výtečné.DOPORUČUJI!!!!! :-)
Udělala jsem jednu variantu přesně dle receptu a jednu bez masa (dcerka zrovna měla období, kdy nejedla maso) a obě byly výtečné. Děkuji!
Tereza J.
|29. 2. 2008 18:18
Tiež robím z kelu fašírky bez mäsa ako Zdenka a používam kučeravý kel, je chutnejší na tento účel.
týna
|29. 2. 2008 16:18
Použila jsem mletý mix-hovězí+vepřové maso.Vejce dávám rovnou do směsi.Neobaluji v něm.Nemelu,ale kapustu pokrájím-jde to snadno,když je uvařená do měka a smíchám s masem..JSOU MOC DOBRÉ!1*
Zdena z JM
|27. 11. 2006 06:22
Já dělám kapustové karbanátky jen z kapusty.Bez masa.
Světlana
|26. 11. 2006 21:49
Pro menší masožravce doporučuji zkusit maso ubrat tak na (menší) polovinu množství kapusty. Chce to jen o něco výrazněji hmotu dochutit a zahušťovat stouhankou, ne namočenými žemlemi. Obalovat stačí v hrubé mouce. Základem úspěchu však je kapustu před umletím důkladně vymačkat.
Jitka
|8. 9. 2006 13:41
Tak jsem je dělala dneska k obědu a musím pochválit, jsou moc dobré. Autorka sice neuvedla kolik dává vajec, tak jsem zkusila 2 a bylo to akorát. A ještě jsem přidala lžičku koření na mletá masa a česneku 4 stroužky, ten my rádi.Takže děkuju za recept, už ho mám v oblíbených.
Lucie Szabó
|25. 2. 2005 10:53
O.K omlouvám se. Teprve teď jsem nahlédla do svého receptu. Byla to moje chyba nějak mi to nedošlo. Ještě jednou sorry.
Kuchařka on-line
|25. 2. 2005 09:50
Však to sedí - 40dkg kapusty, sůl, 40dkg vepřového masa, 6dkg cibule = 400 g kapusty, 400 g vepřového masa, 60 g cibule.
Lucie Szabó
|25. 2. 2005 09:46
Prosila bych aby ten kdo ukládal ten recept v gramech to přepsal. Já ho posílala v dekách tím pádem to množství teď neodpovídá. Toto množství jsou deka a ne gramy. Prosím převeďte to tak aby to sedělo. Díky. Jinak se to týká všech receptů které jsou ode mne ze dne 24.2.2005.