g
uzené maso - vařené
nebo rolovaná plec, moravské uzené...
sůl
a pepř
muškátový květ
dle chuti
3
stroužek
česnek
cibule
osmažená dosklovata
3
lžíce
olej
sádlo
nebo olej na vymazání plechu
hrubá mouka
na vysypání plechu
Postup přípravy receptu
1
Předvařenou kapustu na skus scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso pokrájíme, umeleme strouhanku ze staršího pečiva. Nastrouháme česnek.
2
V míse smícháme kapustu, uzené, strouhanku, muškátový květ, česnek, osmaženou cibuli, žloutky s mlékem a vše ochutíme solí a pepřem. Nakonec do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme do připraveného pekáče, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou přílohou. Lze jíst i vychladlé se zeleninovým salátem.