Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a podusíme na másle. Párky nakrájíme na kolečka. Světlou jíšku připravenou z másla a mouky zalijeme vývarem nebo horkou vodou a povaříme 20 minut. Potom přecedíme, osolíme, opepříme, přidáme špetku pepře a papriky, nakrájené párky, podušenou kapustu a společně krátce povaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anonym
|1. 11. 2010 15:46
ja ji znam uplne jinak nez se tu pise :-) ale menuje se to stejne
Anonym
|18. 11. 2007 20:03
Já to znám jen bez kapusty
Blanka Šubecová
|10. 7. 2007 19:46
Znám podobný recept od babičky (stejný název) - ale bez kapusty a papriky. Bude to asi trochu jiná chuť - se sterilovaným hřáškem, včetně nálevu. Místo vývaru se může použít Masox. Je to hotové za pár minut a stojí to za vyzkoušení.
Hana Gregorová
|26. 3. 2006 09:47
Představovala jsem si ji jinak, ale nakonec chutnala.