Kapustu nakrájejte na 1cm proužky, brambory a mrkev na kostky, cibuli nasekejte najemno. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli a rozvonět bobkový list s novým kořením. Zalijte vývarem. Vsypejte kapustu s bramborami a mrkví a vařte, dokud brambory nezměknou, asi 15 minut.
2
Klobásy nakrájejte na kousky a opečte je na másle dozlatova, pak přidejte do polévky. Po 5 minutách varu vyjměte koření a polévku podle chuti osolte a opepřete.
3
Náš TIP: Polévku můžete okořenit i mletou uzenou lahůdkovou paprikou, nejlépe maďarskou, nebo španělskou uzenou Pimentón, vyráběnou z chilli.
Místo šunkové klobásy jsem použil ostravskou.
Zhruba v době, kdy se přidává klobása jsem do toho dal 200g fazolí z plechovky (sladkoslaný nálev, samozřejmě bez nálevu, proprané vodou).
Ta klobása a fazolky tomu daly úplně jiný šmrnc.