Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ivana
|18. 12. 2016 09:54
Zelenina ani maso už zdaleka nemá tu chuť, jako když moje maminka vyběhla na zahrádku pro zeleninu a maso bylo z vlastního chovu. Proto ten masox....asi tak
Petra
|28. 6. 2016 14:31
Radeji si dam do polevky masox, než abych napsala slovo vidim s tvrdym Y :-D
Miras
|3. 12. 2015 17:16
Jak vydím masox, tak nechápu jak to může mít pět z pěti hvězd.. Češi proberte se oslové. Dávno se z kostky a podravky nevaří.. Vždyť je to jed.
dělala jsem z půlky kapusty, přidala navíc jednu nastrouhanou mrkev a povařila v tom uzené kosti, které jsem pak do toho obrala :-) dobrota
raadule
|1. 2. 2014 11:10
Přidala jsem nahrubo nastrouhanou mrkev, pár sušených hub, česnek. Vynechala masox a chutná mi to jako obdoba bramboračky...:) moc dobrá
EvaV.
|4. 5. 2013 12:39
Ještě jsem zapomněla dodat, přidávám ještě buď petržel nebo nějaké polévkové bylinky. :-)
EvaV.
|4. 5. 2013 12:35
Já kapustovou polévku dělám trochu jinak. Na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibuli, přidám na nudličky nakrájenou kapustu, chvíli za stálého promíchávání opékám, pak přidám hladkou mouku, promíchám a zaleju zeleninovým vývarem (může být i jen voda). Přidám brambory a koření, počkám až to zavaří a zhoustne. Vařím dokud nejsou brambory měkké, nakonec přidám česnek, případně dosolím, nebo přidám trochu vegety. :-P
Lucka
|21. 8. 2012 12:43
Vynikající recept, pochutnali jsme si celá rodinka...doporučuji!!!!
vynikající, rychlá, chutná polévka. nedávám masox je škoda ničit tak chutnou polévku chemii. a přidávám na konci vaření majoránku pro lepší trávení ;))
Naprosto výborná polévka... neměla jsem sádlo, ale máslo to jistilo, místo česneku jsem dala mletou sladkou papriku a celá rodinka se olizovala až za ušima. Doporučuji tento recept..
Chutnala mi místo masoxu jsem dala hovězí bujon,ochitila jsem harmonie chuti.
Petra Culková
|18. 7. 2010 17:57
Super polévka, díky moc za recept. Přidala jsem ještě mrkev a Tamari omáčku.
Lucie Kadeřábková
|19. 4. 2010 23:37
Moc dobrá polévka. Já ji tedy dělám bez brambor, jen na troše sádla osmahnu cibulku, přidám vývar (možno masox) a růžičky kapusty. Když jsou růžičky krásně měkké, ochutím solí, trochou pepře a podravkou a lehce tyčovým mixérem rozmixuji. Nakonec přidám nočky z vajíčka, soli a hrubé mouky. Lahůdka!
MISA MSK
|28. 11. 2008 23:19
Jednoducha a dobra polevka na zahrati. Misto sadla ale pouzivam maslo a olivovy olej.
Petra Kvasničková Jindřichová
|9. 12. 2007 12:30
Taky se připojím s pochvalou a díky za tento recept. Já to kvůli dětem (a barevnosti) vylepšila nastrouhanou mrkví. A všem nám dnes chutnalo!!!
Milan Čechák
|31. 10. 2007 14:53
Kapustová polévka je špica. Manželka ji dělá jako klasickou zasmaženou s bramborem. Přidává do ní uzená žebra, která po změknutí pokrájí do polévky. A teď pozor, kapustová polévka bez čerstvých nebo sušených a na másle podušených hub - to není ono. Je možné také uzené povařit samostatně a pak do hotové polévky přidat i s masem a vývarem. Stejně tak dáváme houby i do rajské polévky. Zkuste to! To nás naučila švagrová z Olbramovic u Votic. Od té doby ji neděláme jinak.
Daniella O.
|7. 8. 2007 20:09
Polevka je vazne skvela, akorad jsem si ji malinko upravila. Misto masoxu jsem dala jenom malou lzicku Podravky a pro masozraveho manzela pridala oprazenou slaninu. Vyborne!!!
Anonym
|1. 5. 2007 17:02
Tak mam vyzkouseno !!! Je to dobrutka MNAM !!! A uzasne rychle jidlo ! Misto sadla, ktere doma nemame jsem dala pul maslo a pul olivovy olej - polevka pak byla krasne zluta a nakonec jsem do polevky rozmichala vejce... OPravdu moc dobre, asi zacneme kapustu kupovat schvalne a ne omylem :-)
Myš
|1. 5. 2007 00:11
Diky diky, jeste ze existuji tyto stranky ! Poslala jsem spolubydliciho pro ledovy salat a omylem donesl kapustu, no proste nejlepsi je neposilat chlapa na nakupy :-) Hledala jsem inspiraci a tohle vypada uzasne, zitra uvarim a dam vedet !!!
Daniela
|14. 2. 2007 11:45
Fakt výborná!
Tereza Jarčušková
|22. 11. 2005 07:00
Tak túto polievku mám rada od detstva. Presne tak robím aj polievku kapustovú ( teda zo zelí ), ibaže nikdy sme nedávali masox. Masox dáva akúsi univerzálnu chuť, kde ho človek dá, má to skoro rovnakú chuť. Ak je polievka kelová, mám rada, keď cítim kel, ak kapustová, chcem cítiť len kapustu. Ale inak ju robievame presne rovnako.
verca
|21. 11. 2005 15:59
tak tu vyzkousim,pak dam vedet!!
Helena Stříbrná
|15. 11. 2005 07:57
Zkuste přidat houby, je dobrá i se žampiony
Silvie z Jeseniku
|25. 3. 2005 02:14
polevka je rychla, jednoducha na pripravu a chutna...
Renata Gelova
|3. 12. 2004 18:48
Kapustova polevka chutna fakt skvele. Muj milovany snedl na jeden zatah dva talire.