V papiňáku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme vepřovou pečeni (v celku), kterou krátce osmahneme po všech stranách, až maso zbělá; zalijeme vodou a společně s bokovým listem a novým kořením vaříme cca 30 min.
2
Uvařené maso z papiňáku vyndáme a do vývaru přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, papriku, protlak, sůl a pepř; v zavřeném papiňáku vaříme ještě 10 minut. Do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku, slijeme přebytečný vývar a přendáme trochu zeleniny. Zeleninu, která zůstala v papiňáku, rozmixujeme ručním mixérem na kaši. Kaši podáváme s vepřovou pečení nakrájenou na plátky a bramborem.
3
Polévka: Do hrnce na polévku jsme z papiňáku přelili přebytečný vývar a přendali ještě nerozmixovanou zeleninu; dále přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, mrkev, celer a petržel a vše vaříme až je zelenina měkká.