1. Do hrnce dáme olej a cukr, který necháme zkaramelizovat. Přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme. Dochutíme skořicí, kořením a solí.
2
2. Z vlažného mléka, cukru a droždí vyrobíme kvásek, mouku prosejeme, přidáme kvásek, sůl, žloutek roztátý tuk a zbývající cukr. Vypracujeme těsto a necháme přikryté nakynout.
3
3. Těsto dáme na pomoučenou desku, vyválíme a rozdělíme na 16 čtverců a každý naplníme vychladnutou kapustou.
4
4. Vyrobíme malé bochníčky, dlaní stlačíme a uložíme na vymaštěný plech. Vrch potřeme máslem a propícháme vidličkou.
5
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 min.
6
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mária
|31. 1. 2015 17:36
Mne sa tento recept: http://ikuchar.sk/recept/kapustniky/ páči viac ako ten Váš ale ani ten nie je zlý :-)