• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapustnica
Napište svůj komentář k receptu

Kapustnica

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustnica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 2
      ks klobása
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      kg uzené maso 0,5-1
    • 1
      ks vepřové kosti
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrst sušené houby
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu, kterou poté nakrájím na kolečka, vepřovou kost vykostím a vložím také do polévky. Dochutím solí a vegetou, popř. octem.
2
Podávám se širokými nudlemi. Uzené maso mohu použít k hlavnímu jídlu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Kapustnica s jogurtem

Kapustnica s jogurtem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 13. 2. 2008 15:53

    Kapustnica je u nas uz tradicna vianocna polievka :-) myslim, ze so zemepisnou sirkou sa vyrazne meni i postup pripravy. Niekde sa pridavaju susene slivky, inde sterilizovany hrasok. My najskor varime maso a klobasu, ked je makke, oddeli sa a pridavaju sa zemiaky vcelku (chytia uzasnu korku ) a susene hriby.Dochucuje sa octom a pre ziskanie farby aj paradajkovym pretlakom. Polievku podavame este s domacimi rezancami. Mnamka :)

  • KLára Moravická | 7. 9. 2007 09:25

    doporučuju tuto kombinaci masa: 0,5 kg vepřová plec, 0,2 kg uzené, 2 klobásy.

  • izabel | 31. 3. 2007 17:03

    suhlasim s Pavlou. babickyna kapustnica je najlepsia..skor sa ale priklanam bez tej klobasy..a brambory je vazne lepsie uvarit samostatne.. ale proti gustu ziaden disputat :)

  • Milan Daniel | 19. 2. 2007 12:46

    Tak nejlepší kapustnicu jsem uvařil před loňským Silvestrem a místo obvyklých klobásek jsem dal uzené koleno. Vařil jsem ho asi čtvrthodinku v tlakovém hrnci spolu se zelím a kořením, potom vyňal, oddělil maso a rozdělil je na menší částečky, přidal na kousky rozkrájené brambory a vařil v uzavřeném hrnci dalších deset minut, dokud nebyly měkké. Dnes se chystám na repete, minule jsem nedal sušené švestky, které jsou slovenskými občany doporučené, takže to hodlám napravit. Do talíře s kapustnicou přidávám ještě dvě lžíce zakysané smetany. Pokud vám vydrží polévka do druhého dne, je ještě o řád lepší. Jinak je kapustnica největším slovenským vynálezem hned po haluškách.

  • Káťa | 21. 12. 2006 14:56

    Taky ji tak dělám ale bez nudlí.Jím ji s chlebem. Pro zjemnění chutě je výborný přímo do kapustnice na talíři dát zakysanou smetanu.

  • Anna | 7. 11. 2006 10:25

    Já vařím zvlášť zelí v trošce vody a s bobkovým listem.Nakonec zavařím bramborové nudle./Nastrouhat jednu větší bramboru a přidat hrubou mouku aby to šlo vyválet/. Pak vyválím, nakrájím nudle a přidám k závěru vaření do polévky.

  • Pavla | 6. 11. 2006 11:21

    U nás kapustnici zbožňujeme, postup používám obdobný, akorát brambory vařím zvlášť a pak je dávám zvlášť na mističku, každý si přikusuje k polévce

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Klobása Kysané zelí Nové koření Ocet Paprika - sladká Pepř celý Sůl Sušené houby Uzené maso Vegeta Vepřové kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Růžový salát
Růžový salát
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Laffita (60) na své životní přehlídce: Padl na kolena a klaněl se! Slzy, polibek i strach

Laffita (60) na své životní přehlídce: Padl na kolena a klaněl se! Slzy, polibek i strach

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Kapustnica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact