• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kapustnica
Napište svůj komentář k receptu

Kapustnica

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustnica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 2
      ks klobása
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      kg uzené maso 0,5-1
    • 1
      ks vepřové kosti
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrst sušené houby
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu, kterou poté nakrájím na kolečka, vepřovou kost vykostím a vložím také do polévky. Dochutím solí a vegetou, popř. octem.
2
Podávám se širokými nudlemi. Uzené maso mohu použít k hlavnímu jídlu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Kapustnica s jogurtem

Kapustnica s jogurtem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 13. 2. 2008 15:53

    Kapustnica je u nas uz tradicna vianocna polievka :-) myslim, ze so zemepisnou sirkou sa vyrazne meni i postup pripravy. Niekde sa pridavaju susene slivky, inde sterilizovany hrasok. My najskor varime maso a klobasu, ked je makke, oddeli sa a pridavaju sa zemiaky vcelku (chytia uzasnu korku ) a susene hriby.Dochucuje sa octom a pre ziskanie farby aj paradajkovym pretlakom. Polievku podavame este s domacimi rezancami. Mnamka :)

  • KLára Moravická | 7. 9. 2007 09:25

    doporučuju tuto kombinaci masa: 0,5 kg vepřová plec, 0,2 kg uzené, 2 klobásy.

  • izabel | 31. 3. 2007 17:03

    suhlasim s Pavlou. babickyna kapustnica je najlepsia..skor sa ale priklanam bez tej klobasy..a brambory je vazne lepsie uvarit samostatne.. ale proti gustu ziaden disputat :)

  • Milan Daniel | 19. 2. 2007 12:46

    Tak nejlepší kapustnicu jsem uvařil před loňským Silvestrem a místo obvyklých klobásek jsem dal uzené koleno. Vařil jsem ho asi čtvrthodinku v tlakovém hrnci spolu se zelím a kořením, potom vyňal, oddělil maso a rozdělil je na menší částečky, přidal na kousky rozkrájené brambory a vařil v uzavřeném hrnci dalších deset minut, dokud nebyly měkké. Dnes se chystám na repete, minule jsem nedal sušené švestky, které jsou slovenskými občany doporučené, takže to hodlám napravit. Do talíře s kapustnicou přidávám ještě dvě lžíce zakysané smetany. Pokud vám vydrží polévka do druhého dne, je ještě o řád lepší. Jinak je kapustnica největším slovenským vynálezem hned po haluškách.

  • Káťa | 21. 12. 2006 14:56

    Taky ji tak dělám ale bez nudlí.Jím ji s chlebem. Pro zjemnění chutě je výborný přímo do kapustnice na talíři dát zakysanou smetanu.

  • Anna | 7. 11. 2006 10:25

    Já vařím zvlášť zelí v trošce vody a s bobkovým listem.Nakonec zavařím bramborové nudle./Nastrouhat jednu větší bramboru a přidat hrubou mouku aby to šlo vyválet/. Pak vyválím, nakrájím nudle a přidám k závěru vaření do polévky.

  • Pavla | 6. 11. 2006 11:21

    U nás kapustnici zbožňujeme, postup používám obdobný, akorát brambory vařím zvlášť a pak je dávám zvlášť na mističku, každý si přikusuje k polévce

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Klobása Kysané zelí Nové koření Ocet Paprika - sladká Pepř celý Sůl Sušené houby Uzené maso Vegeta Vepřové kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Rýžové placky

Rýžové placky

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

38
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
28
Pizza – Langoše
Pizza – Langoše
27
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz ONLINE: Rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78): Kancelář místo rakve!

ONLINE: Rozloučení s Jiřím Bartoškou (†78): Kancelář místo rakve!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Kapustnica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact