• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapustnica
Napište svůj komentář k receptu

Kapustnica

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustnica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 2
      ks klobása
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      kg uzené maso 0,5-1
    • 1
      ks vepřové kosti
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrst sušené houby
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

1
Do studené vody dám vařit všechny suroviny, oloupané a celé brambory, kromě klobásy. Vařím do změknutí masa. Před dovařením přidám celou klobásu, kterou poté nakrájím na kolečka, vepřovou kost vykostím a vložím také do polévky. Dochutím solí a vegetou, popř. octem.
2
Podávám se širokými nudlemi. Uzené maso mohu použít k hlavnímu jídlu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Kapustnica s jogurtem

Kapustnica s jogurtem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adela | 13. 2. 2008 15:53

    Kapustnica je u nas uz tradicna vianocna polievka :-) myslim, ze so zemepisnou sirkou sa vyrazne meni i postup pripravy. Niekde sa pridavaju susene slivky, inde sterilizovany hrasok. My najskor varime maso a klobasu, ked je makke, oddeli sa a pridavaju sa zemiaky vcelku (chytia uzasnu korku ) a susene hriby.Dochucuje sa octom a pre ziskanie farby aj paradajkovym pretlakom. Polievku podavame este s domacimi rezancami. Mnamka :)

  • KLára Moravická | 7. 9. 2007 09:25

    doporučuju tuto kombinaci masa: 0,5 kg vepřová plec, 0,2 kg uzené, 2 klobásy.

  • izabel | 31. 3. 2007 17:03

    suhlasim s Pavlou. babickyna kapustnica je najlepsia..skor sa ale priklanam bez tej klobasy..a brambory je vazne lepsie uvarit samostatne.. ale proti gustu ziaden disputat :)

  • Milan Daniel | 19. 2. 2007 12:46

    Tak nejlepší kapustnicu jsem uvařil před loňským Silvestrem a místo obvyklých klobásek jsem dal uzené koleno. Vařil jsem ho asi čtvrthodinku v tlakovém hrnci spolu se zelím a kořením, potom vyňal, oddělil maso a rozdělil je na menší částečky, přidal na kousky rozkrájené brambory a vařil v uzavřeném hrnci dalších deset minut, dokud nebyly měkké. Dnes se chystám na repete, minule jsem nedal sušené švestky, které jsou slovenskými občany doporučené, takže to hodlám napravit. Do talíře s kapustnicou přidávám ještě dvě lžíce zakysané smetany. Pokud vám vydrží polévka do druhého dne, je ještě o řád lepší. Jinak je kapustnica největším slovenským vynálezem hned po haluškách.

  • Káťa | 21. 12. 2006 14:56

    Taky ji tak dělám ale bez nudlí.Jím ji s chlebem. Pro zjemnění chutě je výborný přímo do kapustnice na talíři dát zakysanou smetanu.

  • Anna | 7. 11. 2006 10:25

    Já vařím zvlášť zelí v trošce vody a s bobkovým listem.Nakonec zavařím bramborové nudle./Nastrouhat jednu větší bramboru a přidat hrubou mouku aby to šlo vyválet/. Pak vyválím, nakrájím nudle a přidám k závěru vaření do polévky.

  • Pavla | 6. 11. 2006 11:21

    U nás kapustnici zbožňujeme, postup používám obdobný, akorát brambory vařím zvlášť a pak je dávám zvlášť na mističku, každý si přikusuje k polévce

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Klobása Kysané zelí Nové koření Ocet Paprika - sladká Pepř celý Sůl Sušené houby Uzené maso Vegeta Vepřové kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sacher dort

Sacher dort

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

216
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
28
Skandinávský hot dog
Skandinávský hot dog
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
French toast
French toast
16
Sněhové rohlíčky s krémem
Sněhové rohlíčky s krémem

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kapustnica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact