koření
dle vlastní chuti, pepř, paprika, sušený česnek, muškátový oříšek atd.
bylinky
dle vlastní chuti, majoránka, tymián, petrželka atd.
Postup přípravy receptu
1
Kapustu rozpůlíme tak, aby obě poloviny měly polovinu košťálu a uvaříme ji v osolené vodě na skus, nejlépe den předem. Kapustu po uvaření scedíme a položíme řezem na cedník, aby z ní vytekla přebytečná voda.
2
Kapustu poté pokrájíme na klínky, které vložíme do průměrem větších plátků šunky, které následně obalíme v těstíčku a ihned osmažíme ze všech stran v rozpáleném oleji. Těstíčko na kapustě velmi dobře drží a díky pivu nesaje nadměrné množství oleje. Hotovou kapustu odkládáme na ubrousek okapat přebytečný tuk.
3
Těstíčko: žloutky smícháme se solí a kořením či bylinkami dle vlastního výběru, pak přilijeme olej, pivo a mouku a vše promícháme na hladké těsto, které zlehčíme vmícháním sněhu z vyšlehaných bílků.
4
Doporučuji při obalování použít místo kuchyňských pomůcek ruce, protože je to rychlejší a pohodlnější, jelikož stiskem kapusty rukou tak udržíme vše pohodlněji pohromadě a vidličky či obracečky pak použijeme až při smažení, kdy už budeme mít prsty od těstíčka omyté.
5
Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou, zeleninovým salátem...