Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory rozmačkáme na nepříliš hustou kaši. Přidáme cibulkovou jíšku a povaříme, můžeme přilít trochu slitého vývaru. Okořeníme pepřem, majoránkou a rozetřeným česnekem, případně trochou polévkového koření.
2
Podáváme s pečeným nebo dušeným masem, případně s uzeninou. Vhodný je i rajčatový nebo okurkový salát. Já osobně mám kapustu na husto nejraději samotnou, druhý den ohřátou. Pokud nám zbyde slitý vývar, přidáme jej do zeleninové polévky.
Chtělo to odvahu ochutnat, ale bylo to moc dobré :-)) Trošku jsem ten recept upravila podle toho co bylo doma a hodila jsem do toho místo kedlubny a květáku kousek petržele a celeru a vůbec to tam nevadilo :-)
Bylo to moc dobré....s kapustou nemám příliš zkušeností a proto jsem byla zvědavá...sice "kaše" nevypadá příliš vábně,ale pochutnala si i naše vegetariánská návštěva.Servírovala jsem ji s mletým masem zabalené také v kapustových listech a s plněnými rajčaty a paprikami sýrem,vejcem a bylinkami zapečené na másle v troubě a rajčatovým salátem.Všem opravdu moc chutnalo.Děkujem
Milena K.
|12. 11. 2007 10:37
Skvělé,moje maminka ji dělávala dietně tak,že zahustila jemně nastrouhaným bramborem,bez mouky,s uzeninou i bez!
JitkaH.
|30. 12. 2006 14:50
Moc dobré,vždycky jsme k tomu měli hovězí maso na štávě a chleba,jako dítko jsem to milovala..
Jaroslava Oumarová
|5. 9. 2006 10:19
Skvělé, díky. Já osobně to taky vidím spíš bez masa, rodinu budu muset masem nebo buřtíkem uchlácholit:-)))