• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapsy / závitky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Kapsy / závitky se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapsy / závitky se zelím
Kapsy / závitky se zelím
Kapsy / závitky se zelím
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      plátek vepřové maso -větší plátky nebo kapsy z krkovice, karé nebo kýty
    • 1
      ks ostravská klobása nebo papriková...
    • 0,50
      sklenice kysané zelí
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • mletá sladká paprika
    • sádlo nebo olej
    • vývar dle potřeby
    • hladká mouka nebo jíška
    • smetana - není nutná

Postup přípravy receptu

1
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se nám osmažilo po celém povrchu.
2
Kapsy: silnější plátky masa prokrojíme, ale nedokrojíme, opatrně naklepeme, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na roládky použijeme silnější plátky, které přes fólii rozklepeme do většího plátku, osolíme...
3
Připravené maso naplníme podélně rozkrojenou klobásou a vymačkaným kysaným zelím. Kdo chce, může přidat i plátky česneku. Kapsy uzavřeme a kraje k sobě sklepneme paličkou, roládky pevně zavineme. Nití nebo jehlicemi maso zpevníme, aby se při smažení a dušení neotevřelo.
4
Po osmažení masa přidáme do výpeku krátce zpěnit papriku, přilijeme vývar (2,5 dl) a dusíme téměř doměkka. Do omáčky přidáme cca hrst překrájeného zelí a dovaříme doměkka.
5
Roládky nebo kapsy vyndáme stranou (sundáme nitě nebo vyndáme jehlice) a omáčku zahustíme záklechtkou nebo jíškou a dle potřeby můžeme přilít vývar. Dochutíme, je-li třeba, solí, pepřem a necháme krátce provařit. Kdo rád smetanové omáčky, může zjemnit smetanou ke šlehání (1 dl) nebo na talíři dozdobit kopečkem zakysané smetany pokojové teploty.
6
Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Paprikové kapsy s žampiony

Paprikové kapsy s žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Ostravská klobása Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Univerzální jednoduché…
15
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kapří guláš
Kapří guláš
Kapří guláš s kořenovou zeleninou
Kapří guláš s kořenovou zeleninou
Kapří polévka
Kapří polévka
Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou
Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou…
Kapsy plněné (nejen) sušenými rajčaty
Kapsy plněné (nejen) sušenými rajčaty
Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka
Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka
  • Recepty.cz
  • Kapsy / závitky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact