Cibuli si pokrájíme najemno, kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky. Vše na kousku másla orestujeme dorůžova. Do kotlet (prsíček) si opatrně nařízneme hlubokou kapsu, kterou osolíme a opepříme (i uvnitř) a naplníme zeleninou. Pak uzavřeme, zpevníme jehlicí nebo párátkem a naplněné kapsy orestujeme na oleji dozlatova.
2
Zbytek zeleniny si zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a dáme vařit. Do zeleninového vývaru dáme osmažené kapsy a dusíme doměkka cca 25-30 minut, pak kapsy vyjmeme, vyndáme koření, do vývaru nalijeme smetanu a zahustíme moukou (1 lžíce) rozmíchanou v malém množství vody. Dochutíme solí, octem, cukrem a podáváme, nejlépe s houskovým nebo kynutým knedlíkem.
3
* Dobu přípravy můžeme zkrátit o dobu dušení masa, pokud kapsy budeme smažit zvolna, aby se dobře propekly. Pak omáčku můžeme dodělat během smažení masa a na talíři osmažené kapsy omáčkou jen přelít.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jolana
|8. 1. 2015 12:48
Vynikajíci. Doporucuji )
Iva Molková
|18. 6. 2012 13:26
Byl to výborný nedělní oběd který chutnal i návštěvě, děkuji vám a tisknu si <:-) :-))
madona
|9. 3. 2012 11:46
dekuji za vyborny recept, svickovou mam rada, ale z vareni mam respekt. recept je napsany tak, ze se neda zvorat a me se myslim povedla. sice to neni ta babicina nakladana, ale chutna skvele a uvidime co na to rekne zbytek rodiny
Skvělé!!! Kapsy jsem sice nedělala, ale bylo to opravdu vynikající. Díky za recept :-)
houba
|26. 9. 2011 20:53
fakt super! doporučuju!
Plummer
|24. 7. 2011 16:43
Pokud nechcete u sporaku travit hodiny casu a zalezi vam na chuti jidla, tak tohle je to prave orechove. Ja byl nad miru spokojeny a rodina take.
werner
|9. 7. 2011 21:18
vynikajici,chutnala primo bozsky ;-) !
Gábina
|30. 5. 2011 12:27
Kapsy mi připravili už u řezníka, zbytek jsem zvládla už v pohodě a sváteční oběd s budoucím tchánem a tchýní se povedl na jedničku. Líbila se mi ta rychlejší verze, kdy kapsy nedusíme a je to perfektní :-* <:-) . Možná příště vyzkouším i domácí knedlík ;-) :-) .
Danka
|22. 4. 2011 06:19
Místo šlehačky jsem použila zakysanou smetanu a ani jsem nezahustila moukou, bylo to výtečné, pochutnali jsme si :-)) .