ks
vepřové maso
širší plátky kotlety,kýty...nebo kuřecí prsa
2
lžíce
špek
drobně pokrájený
25
plátek
vysočina
drobně pokrájená
olej
na smažení
4
plátek
kladenská pečeně
nebo šunka,debrecínka...(nemusí být)
Postup přípravy receptu
1
Vepřové nebo drůbeží maso (bez kosti) si prořízneme z boku tak, aby jsme vytvořili co nejhlubší kapsy, které si osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli, špek a vysočinu si dáme společně osmažit. Pak přidáme vejce a necháme je ve směsi srazit, opepříme. Nastrouhanou nivu vmícháme do směsi z horkých vajec a rozdělíme na 4 hromádky (díly).
2
Kapsy můžeme plnit hned nivovou smaženicí a smažit v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Nebo do kapsy vložíme plátek kladenky, na něj směs, plátek ohneme přes směs dovnitř kapsy a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Když máme kapsy osmažené, výpek zaprášíme lžící hladké mouky, necháme jí zpěnit (jíška) a pak cca 1,5 dl vody zalijeme a metličkou omáčku (sos) rozmícháme, necháme provařit, osolíme, opepříme.
Dělala jsem taky i omáčku a do té jsem dala trochu magi. Výborný oběd.
Denisa Poláková
|11. 9. 2012 12:02
Kapsy s náplní byly vynikající a omáčka se mi povedla taky tak vám děkuju za recept :-))
Dušan
|13. 2. 2012 15:19
Nejdřív jsem se u receptu smál a napadlo mě jak si budu řikat o 25 plátků salámu. To mě nabudilo a do kapes jsem se dal a musim říct, že je to super žranice a 25 plátků je uplně akorát a žádná náplň nebyla navíc. Tak díky
Drahokoupilovi
|4. 12. 2011 16:18
Pošmákli jsme si :-P .
Mžourková D.
|15. 9. 2011 11:58
Masíčko výborné a sosík jakbysmet ;-)
Mirka
|4. 7. 2011 20:00
Výborná chuť!
Petr s Petrou
|30. 5. 2011 17:38
Děkujeme za výborný recept, šlo nám to v poho a výsledek byl bombovej 8-) ;-)