Kuřecí prsa nebo silnější plátky kotlet... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, tím vytvoříme hlubší kapsy (kotlety po prokrojení ještě lehce naklepeme), do kterých vložíme po 2-3 plátcích pokrájené oloupané a od jádřince očištěné hrušky, podélně rozpůlenou světlou část tenčí jarní cibulky a plátek Nivy nebo Hermelínu (co má kdo raději). Kapsy z obou stran osolíme a opepříme a na malém množství rozpáleného oleje osmažíme z obou stan dozlatova. Nesmažíme příliš zprudka, aby se maso dostatečně propeklo do středu masa.
Po osmažení maso vyndáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku nalijeme smetanu, do které rozdrobíme zbylou Nivu nebo přidáme pokrájený Hermelín a za častého míchání omáčku zredukujeme do požadované hustoty, případně ještě opepříme dle chuti.