Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v restování. Dodejte rybí hlavu a odřezky, vše zalijte vodou, osolte a opepřete.
2
Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a nechte probublávat asi dvě hodiny. Vývar přeceďte, z hlav a odřezků oberte maso. Pokud chcete vývar silnější, redukujte ho pomalým vývarem.
3
V hrnci rozehřejte 3 lžíce másla, přidejte nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno pokrájenou cibuli. Restujte dorůžova, pak zarestujte mouku a zalijte zchladným vývarem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte polévku probublávat asi 30 minut, dochuťte solí a pepřem. Přidejte maso obrané z hlav a odřezků.