Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem a polovinou dávky másla a pečeme. Po chvilce porce přelijeme vínem a vypečenou šťávou a dopečeme doměkka. Na zbylém másle podusíme žampiony pokrájené na plátky a ke konci pečení přidáme k porcím kapra. Podáváme se smaženými hranolky a zeleninovým salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Stáňa
|31. 12. 2014 14:31
Vynikající. Jako přílohu jsme zvolili rýži (trochu netradičně) a moc jsme si pochutnali. Děkuji za skvělý recept. :-) :-)
Simona F.
|5. 5. 2007 14:28
Výborný !! Můj chlap nemá moc rád kapra, ale na tomhle si pošmák !
Jana a Petr
|24. 2. 2007 21:35
Výborný recept.V našem případě jsme pekáček nahradili pánví, pokličku druhou pánví, troubu plotnou, rostlinný olej olivovým olejem a bílé víno růžovým :-) a i tak jsme si moc pochutnali.Doporučujeme.