• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zpestřete si jídelníček neotřelou kombinací kapra s rebarborovým čatní a vyzkoušejte tento výtečný recept podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Sladkokyselá rebarbora jemné rybí maso krásně doplní. A vy se můžete těšit na opravdu gurmánský zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks filety z menšího kapra
    • 800
      g brambory typ A, B
    • 200
      g anglická slanina
    • olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • hladká mouka na obalení
    • 100
      ml červené víno suché
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • sůl a pepř
  • Čatní
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      stonek rebarbora
    • olivový olej
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 250
      ml červené víno suché
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje a zpěňte šalotku, restujte asi minutu, přidejte rebarboru a česnek, krátce orestujte, přidejte cukr a zalijte vínem. Na mírném plameni vařte 15–20 minut, dokud se tekutina nezredukuje a rebarbora zcela nerozpadne. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Mytí šalotky

2
Kapří filety pokrájejte na porce, dobře je osolte, opepřete a nechte chvíli odležet. Brambory dejte vařit ve slupce. Jakmile jsou takřka hotové, slijte je, nechte chvilku vychladnout, oloupejte je a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Slaninu pokrájejte na kostičky, v pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte slaninu a vypečte ji takřka dokřupava. Přidejte brambory a opečte je dozlatova. Dobře je osolte a podle chuti opepřete.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Šalotky pokrájejte na kolečka, porce kapra obalte v mouce. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, ryby dejte do pánve kůží nahoru a zprudka opékejte asi dvě minuty, poté otočte a opékejte asi 3 minuty. Přidejte šalotky a podlijte vínem. Přiveďte k varu a nechte asi 1–2 minuty probublávat, aby se tekutina zredukovala. Filety podávejte s opečenými bramborami a rebarborovým čatní, přelité výpekem a bohatě zasypané nasekanou petrželkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červené víno Česnek Filety Hladká mouka Olivový olej Petrželka Rebarbora Šalotka Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
34
Plněné batáty
Plněné batáty
24
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr s česnekem
Kapr s česnekem
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr v marinádě
Kapr v marinádě
Kapr v sýrovém těstě
Kapr v sýrovém těstě
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact