• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zpestřete si jídelníček neotřelou kombinací kapra s rebarborovým čatní a vyzkoušejte tento výtečný recept podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Sladkokyselá rebarbora jemné rybí maso krásně doplní. A vy se můžete těšit na opravdu gurmánský zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks filety z menšího kapra
    • 800
      g brambory typ A, B
    • 200
      g anglická slanina
    • olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • hladká mouka na obalení
    • 100
      ml červené víno suché
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • sůl a pepř
  • Čatní
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      stonek rebarbora
    • olivový olej
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 250
      ml červené víno suché
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje a zpěňte šalotku, restujte asi minutu, přidejte rebarboru a česnek, krátce orestujte, přidejte cukr a zalijte vínem. Na mírném plameni vařte 15–20 minut, dokud se tekutina nezredukuje a rebarbora zcela nerozpadne. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Mytí šalotky

2
Kapří filety pokrájejte na porce, dobře je osolte, opepřete a nechte chvíli odležet. Brambory dejte vařit ve slupce. Jakmile jsou takřka hotové, slijte je, nechte chvilku vychladnout, oloupejte je a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Slaninu pokrájejte na kostičky, v pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte slaninu a vypečte ji takřka dokřupava. Přidejte brambory a opečte je dozlatova. Dobře je osolte a podle chuti opepřete.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Šalotky pokrájejte na kolečka, porce kapra obalte v mouce. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, ryby dejte do pánve kůží nahoru a zprudka opékejte asi dvě minuty, poté otočte a opékejte asi 3 minuty. Přidejte šalotky a podlijte vínem. Přiveďte k varu a nechte asi 1–2 minuty probublávat, aby se tekutina zredukovala. Filety podávejte s opečenými bramborami a rebarborovým čatní, přelité výpekem a bohatě zasypané nasekanou petrželkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červené víno Česnek Filety Hladká mouka Olivový olej Petrželka Rebarbora Šalotka Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Čebureky II.

Čebureky II.

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr s česnekem
Kapr s česnekem
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr v marinádě
Kapr v marinádě
Kapr v sýrovém těstě
Kapr v sýrovém těstě
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact