Kapra propláchneme, prosolíme a dáme do pekáče. Na pánvi na másle osmahneme česnek, přidáme nakrájenou papriku na kostičky. Když je paprika měkčí, přidáme nakrajená jablka na menší plátky. Osolíme, přidáme drcený pepř a mletou papriku. Mírně podlijeme vodou a necháme dusit ve vlastní šťávě.
2
Připravenou hmotou naplníme vnitřek ryby. Mezi náplň a maso ryby vložíme šunku a zasuneme tak, aby náplň nevypadla. Zbylou směsí polijeme kapra, na něj a pod něj dáme plátky másla a ještě okmínujeme. Pro ztrátu pachu z ryby doporučuji péct kapra v zavřeném pékáči 1 hodinu a půl (na 200 °C) a poté dosmažit 20 minut(250 °C) v otevřeném pro křupavou kůžičku.
3
Jako příloha je dobrá bramborová kaše, jelikož kapr pustí šťávu.
výborné, suprovní, ale česnek se mi na rybě spálil, tak bych příště směsí rybu nepotírala. Tak deset minut před vypnutím trouby jsem rybu posypala nasekanou slaninou a křupalo to o sto šest. Spálený česnek nikdo nepostřehl a všichni včetně návštěvy mlaskali. Tento recept doporučuju!!!!