Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. V hladké mouce zamícháme kmín, papriku a grilovací koření. V ní obalíme porce kapra a opečeme je na 2/3 rozehřátého másla na pánvi přikryté pokličkou. Po opečení ze všech stran porce vložíme do mísy a ještě horké přelijeme máslem s utřeným česnekem. Podáváme s bramborovým salátem nebo kaší.
taky jsem zapomněla na kmín, ale i tak to bylo super
Hana Gráfová
|8. 10. 2008 16:35
Dneska jsme to měli k obědu - bylo to opravdu výborné
Dominika Baránková
|18. 7. 2008 07:54
Naprosto luxusní záležitost. Já která jsem ryby v životě nejedla jsem si teda fajnově pochutnala:o)) a bylo to dobrý i bez drceného kmínu, který jsem zapomněla přikůpit:o)
Anonym
|3. 8. 2007 15:35
moc vyborny dnes jsme ho k obedu
Zuzana Turčíková
|27. 9. 2006 16:59
Výborný a rýchly recept, ktorý si nevyžaduje žiadne špeciálne ingrediencie. Kapor je chutný, dobre prepečený. Ozaj vynikajúce, celej rodine chutil. Jeden z najlepších receptov na úpravu rýb, aký som mala možnosť pripraviť.
Marta
|26. 11. 2004 06:45
Můj přítel nemá rád ryby. Jí je minimálně a to ještě "brble". Když se dozvěděl, že bude kapr, nebyl zrovna nadšen. Já postupovala přesně podle návodu, jen česnek jsem přidala do přepuštěného másla ještě na plotně. Byl totiž hodně pálivý a takto trochu ztratil na své agresivitě. No a přítel mlaskal blahem a prohlásil, že takto můžu kapra upravit i na Štědrý den a on si báječně pochutná. Opravdu je to moc dobré.